Cazul bebelusilor infectati: Al treilea copil a murit la Marie Curie

Marti, 16 Februarie 2016, ora 17:08
16604 citiri
Cazul bebelusilor infectati: Al treilea copil a murit la Marie Curie
Foto: Pexels/jianfeng lai

Al treilea bebelus cu boala diareica acuta a murit, marti dupa-amiaza, la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, dupa ce alti doi copii au decedat la unitatea medicala din cauza gravelor probleme renale.

Este vorba despre o fetita in varsta de un an si patru luni, transmit televiziunile de stiri.

Ministerul Sanatatii a confirmat moartea bebelusului. "In cursul acestei dupa amieze, unul dintre copiii internati in terapie intensiva cu sindrom hemolitic uremic, intubat si ventilat mecanic, a decedat. Starea de sanatate a copilului s-a degradat incepand de duminica noapte", se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Medicii au incercat sa o resusciteze pe micuta, insa nu au reusit sa o salveze. A ajuns la "Marie Curie" in stare grava, iar situatia ei nu s-a ameliorat de cand a fost internata.

Era unul dintre copii internati la sectia de terapie intensiva, fiind ventilat si intubat. Inca de la inceput, medicii au fost rezervati cu privire la sansele fetitei de supravietuire.

Primul copil a murit la Spitalul "Marie Curie" pe 4 februarie, fiind confirmat cu E.coli nepatogen. "Este vorba despre un copil din Pitesti care s-a prezentat direct la acest spital fiind un caz cunoscut cu o boala digestiva din nastere", potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii.

Bebelusi bolnavi din cauza unei bacterii misterioase: Un copil a murit la spital

Al doilea bebelus a murit in noaptea de duminica spre luni (15 februarie), iar in acest caz, "Institutul National Cantacuzino a infirmat prezenta E.coli", au aratat oficialii din minister.

Cazul bebelusilor infectati: Inca un copil a murit la Marie Curie

Cazul bebelusilor infectati: Nu se confirma E.coli la al doilea copil care a murit

Ministerul Sanatatii ne-a dat marti si o veste buna, si anume ca a fost externat un bebelus cu sindromul hemolitic uremic (SHU), aflati in sectia de nefrologie a Spitalului "Marie Curie". Este vorba despre doi copii care nu au necesitat dializa peritoneala.

Cazul bebelusilor infectati: Cand vor fi externati primii pacienti

La "Marie Curie" mai raman internati opt copii, dintre care cinci la sectia de nefrlogie si trei la terapie intensiva.

Ministerul Sanatatii anunta, marti la pranz, ca sase "copii sunt dializati peritoneal, evolutia acestora fiind stationara spre favorabila. Intr-un singur caz, starea de sanatate a copilului este grava, acesta fiind ventilat mecanic in sectia de terapie intensiva (ATI) ". Era vorba despre fetita care a murit marti dupa-amiaza.

In perioada 31 ianuarie - 12 februarie, 12 copii s-au internat la Spitalul "Marie Curie", infectati cu o bacterie care provoaca grave probleme renale, chiar si moartea. Este vorba despre noua copii din judetul Arges, unul din Craiova si unul din Bucuresti, cu varste cuprinse intre cinci luni si un an si sapte luni.

Expertii sustin ca nu au putut identifica nici bacteria, nici sursa imbolnavirii micutilor, insa, de obicei, cu sindromul hemolitic uremic este asociata cu germenul E.coli.

Cazul bebelusilor infectati: S-ar putea sa nu stim niciodata cauza. Germania in 5 ani n-a aflat

Cazul bebelusilor infectati nu e unicat: Germania a avut o criza si mai mare, cu zeci de morti

D.T.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#treilea bebelus murit, #copil murit Marie Curie , #morti