A murit cantareata de muzica populara Ileana Ciuculete

Marti, 14 Martie 2017, ora 21:47
19061 citiri
A murit cantareata de muzica populara Ileana Ciuculete
Foto: Ziare.com

Cantareata de muzica populara Ileana Ciuculete a murit, marti, au precizat pentru Agerpres surse apropiate familiei acesteia.

Ea ajunsese la spital din cauza unei raceli, iar sotul ei spune ca aceasta suferea de ciroza hepatica, potrivit ProTv.

Artista avea 59 de ani.

Ileana Ciuculete s-a nascut la 20 septembrie 1957, in comuna doljeana Vela.

Datorita calitatilor vocale deosebite, a fost angajata de la 14 ani, cu dispensa de varsta, la orchestra de muzica populara "Doina Olteniei" a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei postate pe pagina de Facebook a artistei.

A absolvit Liceul de matematica-fizica "Traian", din Drobeta Turnu-Severin.

De-a lungul carierei artistice, a fost angajata ca prim-solista la Ansamblul "Danubius" din Drobeta Turnu-Severin, la Ansamblul "Nicolae Balcescu" din Craiova si la prestigiosul ansamblu folcloric "Calusul" din Scornicesti. A colaborat cu toate ansamblurile artistice din tara in turnee si spectacole.

Solista apreciata de public pentru creatiile proprii si pentru stilul specific de a canta, dinamic si melodios, a avut o bogata activitate discografica, insumand 30 de albume si peste 400 de melodii proprii.

Din discografia artistei, amintim albumele: "De ce-i lasat dorul dor", "Dragostea e rau de foc", "Primavara infloare dorul", "Intr-o zi de mai cu soare", "Cantece de voie buna", "Tinerete, nu pleca", "Ce e dragostea in lume", "Bobocel de trandafir", "Eu le-am spus ochilor mei", "Mai Ileana, mai olteanca", "Neicuta din Calafat", "Asta sunt, n-aveti ce-mi face", "Am venit cu drag la voi", "Ciorba de curcan", "Prost ai fi daca ma crezi", "Pan' la tine mandro, la Salas", "Din Timoc la Chisinau".

De-a lungul carierei artistice, a fost premiata in tara cu trei discuri de aur si cu un disc de platina, iar in Serbia cu un disc de aur.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ileana Ciuculete murit, #Ciuculete muzica populara murit, #Ileana Ciuculete cantareata muzica populara , #morti