Szobi Cseh a murit - reactii emotionante pe scena artistica

Vineri, 01 August 2014, ora 10:43
6024 citiri
Szobi Cseh a murit - reactii emotionante pe scena artistica
Foto: Jurnalul

Szobi Cseh, unul dintre cei mai mari cascadori ai Romaniei, a murit, vineri, la varsta de 72 de ai. Mai multe persoane publice au reactionat dupa aflarea vestii.

"In clipa asta am aflat. Este cutremurator. A dus in spinare o suferinta foarte veche. A avut niste probleme. Un om minunat, un suflet implicat. E foarte greu sa credem acest lucru.

Era un om care intotdeauna era in stare sa intervina pentru a aplana unele certuri care puteau sa apara in conditiile de filmare. Cu blandete, cu profesionalism reusea sa explice chiar daca se intampla sa nu iasa la fix ceea ce trebuia. Ca om era de o blandete extraordinara. Era un baiat minunat", a declarat la Realitatea TV Alexandru Arsinel.

Actorul a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Szobi Cseh, precizand ca acesta facea cascadorii unice.

Szobi Cseh a murit

"Am stat de cateva ori la taclale cu Szobi Cseh. Mi-a povesti odata cum in anii 80, intr-un restaurant de prin Brasov cativa stabi ai vremii au inceput sa faca glume pe seama lui si a lui Piersic, cei doi mancau linistiti in restaurant.

Ceilalti erau vreo 8 la o masa. S-a lasat cu o bataie de western in care Szobi i-a pus la respect pe toti cei 8. Le povestea pe toate cu o mare pofta de viata...O sa-mi fie dor de Buza de iepure...", a scris pe Facebook Dan Negru.

Actorul Vasile Calofir a ramas fara cuvinte la aflarea vestii. Acesta era in masina si se indrepta spre Targoviste.

"Am aflat si sunt..of, Doamne. Socul e foarte mare pentru ca domnul profesor parea invincibil. Iata ca se intampla sa... Of, Doamne... imi cer scuze. Nu imi vine sa cred. Dumnezeu sa-l odihneasca. Sa il aiba in paza", a spus actorul la Realitatea TV.

Si actrita Florina Cercel a lucrat cu Szobi Cseh si a transmis ganduri bune catre familia cascadorului.

"Imi pare foarte rau, l-am cunoscut destul de bine, am lucrat cu el si la seriale. Imi pare foarte rau pentru el, pentru ceea ce inca ar fi putut sa spuna. Din pacate, asta este drumul omului. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-i intareasca familia sa suporte asa mare durere", a spus actrita Florina Cercel, la Romania TV.

"La el riscurile erau calculate. Era un coleg admirabil. Mi-l aduc aminte ca pe un adevarat voinic, ca in basmele romanesti. Era el insusi un impatimit al filmului, al sportului, al miscarii, al colegialitatii, pentru ca profesia sa nu se putea face decat sa ai in stanga, in dreapta, in fata, in spate oameni curajosi", a spus Ion Besoiu la Realitatea TV.

Actorul Dorel Visan a spus ca Szobi Cseh a avut o personalitate unica.

"Szobi Cseh a fost si ramane un om special si pentru cinematografie si pentru puterea de daruire si de munca, care a murit in zilele noastre. Sigur ca el a servit si a fost un varf de lance", a declarat actorul la Realitatea TV.

"Un om atat de pregatit fizic rapus de o boala...asta demonstreaza ca sunt lucruri pe care nu le intelegem", a spus acesta si la Antena 3.

"Nu l-am vazut de multa vreme. Imi pare foarte rau, dar m-am gandit, cand e o boala atat de grava, mai bine Dumnezeu sa il odihneasca. Mai bine sa se linisteasca... Condoleante familiei, fiului", a spus Tora Vasilescu la B1 TV.

Despre bunatatea cascadorului a vorbi la B1 TV si actorul Valentin Uritescu.

"Era foarte iubit de oameni, stia meserie, nu gluma. Se pare ca a fost un om extraordinar, a lucrat mult cu Florin Piersic, era lovit de orbul meseriei. Avea o bunatate a lui. Dumnezeu sa-l ierte si sa il odihneasca!", a mentionat actorul.

"Un suflet frumos intr-un chip si un trup frumos, o imbinare de sufletism si frumusete", a spus si Florin Condurateanu despre Szobi Czeh, la Antena 3.

"Un gand pentru superbul suflet cu numele de Szobi Cseh...Dumnezeu sa te odihneasca...", a scris pe Facebook Oana Pellea.

"Am lucrat mai putin cu el. Stiam ca e bolnav, a fost un pionier al cascadoriei. Imi pare foarte rau. Dumnezeu sa-l ierte", a spus Ion Caramitru.

Si premierul Victor Ponta a transmis condoleante.

"Dumnezeu sa-l ierte. Imi pare rau. Cat sunt in viata marii artisti poate ii tratam cu respectul pe care il merita", a spus seful Guvernului.

"Imi e greu sa vorbesc, pentru ca pur si simplu imi vine sa plang. Nu cred ca nu mai pot sa intalnesc pe Szobi. Imi era ca un frate. Fara el nu puteam sa filmez, tot ce faceam era legat de el. In ultima vreme, cand era bolnav, imi spunea 'Nicio grija. Ma fac bine'. (...)

A fost, este si va ramane fratele meu cel mai bun. (...) De cand am aflat ca Szobi a plecat intr-o stea nu mai sunt cel care am fost si nu stiu cum o sa mai pot sa fiu", a spus Florin Piersic, printre lacrimi, la Antena Stars.

Szobi Cseh a murit vineri in urma unei suferinte de cativa ani. Cascadorul a fost diagnosticat in 2012 cu mielom multiplu si cu o tumora la coloana vertebrala, o forma rara de cancer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Szobi Cseh murit, #Szobi Cseh a murit, #Szobi Cseh murit reactii, #Szobi Cseh cancer , #morti