Copil mort la Sanador: Colegiul Medicilor spune ca doctorii sunt de vina, insa nu primesc nici macar un avertisment

Luni, 25 Martie 2019, ora 11:39
8129 citiri
Copil mort la Sanador: Colegiul Medicilor spune ca doctorii sunt de vina, insa nu primesc nici macar un avertisment
Foto: Arhiva Ziare.com

Colegiul Medicilor a finalizat ancheta in cazul unui copil de zece luni, care a murit anul trecut la spitalul Sanador din Bucuresti, dupa o operatie de hernie inghinala. In urma anchetei s-a stabilit ca medicii sunt vinovati, pentru ca nu au supravegheat copilul cum trebuie dupa operatie.

Insa Colegiul Medicilor a decis doar sanctionarea prin vot de blam a medicilor.

"Comisia de Disciplina, investita cu solutionarea cauzei, a constatat ca aspectele prezentate in reclamatie si deduse judecatii forului disciplinar vizeaza conduita terapeutica si atitudinea deontologica ale medicilor implicati, ceea ce face de jure obiectul cercetarii disciplinare.

Monitorizarea parametrilor vitali postoperator a fost insuficienta, ceea ce a condus la lipsa unei atitudini terapeutice active, legate de complicatia postoperatorie aparuta.

Decesul s-a produs in urma aparitiei unui tematom retropertioneal, cauzat de lezarea unor vene ale funiculului spermatic stang, urmata de instalarea unui soc hemoragic initial insidios, ulterior progresiv si ireversibil", se arata in raportul Colegiului Medicilor din Bucuresti.

Potrivit documentului, monitorizarea postoperatorie ar fi trebuit sa fie una complexa si sa includa explorari imagistice si biologice intr-o sectie de Terapie Intensiva pe o perioada mai indelungata, avand in vedere comorbiditatile preexistente ale copilului.

"Din punct de vedere al organizarii activitatii medicale a spitalului, consideram ca nu a fost asigurata continuitatea activitatii medicale in garda, conform legii, in ceea ce priveste monitorizarea chirurgicala pediatrica.

Comisia de Disciplina, dupa administrarea tuturor probelor apreciate ca fiind necesare, constata ca faptele si imprejurarile aratate mai sus au constituit abatere de la buna practica medicala", se mai arata in concluziile comisiei de Disciplina.

In urma anchetei Colegiului Medicilor din Capitala, s-a decis sanctionarea prin vot de blam a medicilor chirurgi care au realizat actul operator si monitorizarea postoperatorie a copilului, a echipei de Anestezie si Terapie Intensiva participanta la monitorizarea postoperatorie a pacientului si sanctionarea echipei de Pediatrie care l-a monitorizat.

Colegiul Medicilor din Capitala s-a autosesizat in octombrie 2018, dupa ce un copil in varsta de 1 an si 10 luni a murit la spitalul Sanador, in urma unei operatii de hernie inghinala.

La acel moment, reprezentantii Spitalului Sanador au informat ca documentatia si declaratiile medicilor implicati arata ca au fost respectate procedurile si protocoalele medico-chirurgicale aferente afectiunilor respective. In acest caz, a fost deschis si un dosar penal.

Citeste ceea ce s-a intamplat dupa decesul copilului:

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#copil mort Sanador medici, #copil mort Sanador , #medici
Comentarii
Poza barabula
barabula
rank 5
Poza IonBr
IonBr
rank 5
Un fel de CSM al doctorilor.