Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce a murit fostul diplomat Silviu Ionescu in Penitenciarul Rahova

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 17:19
9392 citiri
De ce a murit fostul diplomat Silviu Ionescu in Penitenciarul Rahova
Foto: Nasul TV

Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu, decedat marti in Spitalul Penitenciar Rahova, a incetat din viata ca urmare a unei infectii pulmonare, au stabilit medicii Institutului National de Medicina Legala (INML), potrivit unor surse din randul anchetatorilor.

Sursele citate au mai spus ca moartea lui Silviu Ionescu a fost investigata de politistii Biroului Morti Suspecte din Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei, ca urmare a faptului ca s-a produs intr-un penitenciar.

Trupul fostului diplomat a fost transportat la INML, pentru necropsie, iar legistii au stabilit ca moartea a fost "neviolenta" si s-a produs "pe fondul unei infectii pulmonare", conform acelorasi surse.

Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore Silviu Ionescu, condamnat la sase ani de inchisoare pentru accidentele rutiere in urma carora o persoana a murit si doua au fost ranite, a murit, marti, la Spitalul Penitenciar Rahova.

Fostul diplomat Silviu Ionescu a murit in penitenciarul Rahova

In 13 februarie, el a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani de inchisoare pentru doua accidente rutiere produse in decembrie 2009 in Singapore, instanta marind cu trei ani pedeapsa dispusa anterior in cazul acesteia.

Fostul diplomat Silviu Ionescu, condamnat la 6 ani de inchisoare - decizie definitiva

Doua accidente intr-o noapte

Fostul diplomat a fost trimis in judecata in 1 iulie 2010, de catre procurorii Parchetului instantei supreme, care l-au acuzat de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Potrivit acuzarii, in 15 decembrie 2009, in jurul orei 3.10, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri "ad interam" al Romaniei in Singapore, in timp ce conducea un autoturism Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei, nerespectand culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersectie semaforizata, doua persoane in varsta de 30 si, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Ionescu a parasit locul accidentului si a continuat sa conduca masina pana la urmatoarea intersectie semaforizata, unde, nerespectand, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu ranirea unei persoane in varsta de 18 ani. Nici de aceasta data Ionescu nu a oprit, parasind locul accidentului si abandonand masina intr-o zona industriala a orasului Singapore, au precizat procurorii.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate in urma primului accident rutier, celelalte doua suferind leziuni.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Silviu Ionescu cauza moarte, #Silviu Ionescu infectie pulmonara, #Silviu Ionescu murit , #morti