Decesele care au marcat lumea in anul 2012

Duminica, 23 Decembrie 2012, ora 22:16
6439 citiri
Decesele care au marcat lumea in anul 2012

Anul 2012 a fost marcat de multe pierderi notabile, multe nume cunoscute in toata lumea trecand in nefiinta pe parcursul ultimelor 12 luni. Actori, regizori, cantareti, sefi de stat, fotbalisti, chiar si astronauti se numara printre cei care au murit in acest an.

Interpreta cantecului "I Will Always Love You", primul om pe Luna sau interpretul lui "JR" din serialul Dallas s-au adaugat la lista celebritatilor care au plecat dintre noi. The New York Times a facut o lista cu cei mai cunoscuti dintre acestia.

20 ianuarie - Etta James

Cantareata de muzica R&B a murit din cauza unor complicatii provocate de leucemie. Interpreta a fost diagnosticata, in 2010, cu leucemie, dementa si hepatita C. Etta James a castigat sase premii Grammy, a lansat 30 de albume si a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame. Avea 73 de ani.

24 ianuarie - James Farentino

Actorul american a murit din cauza unei insuficiente cardiace. El a avut aproape 100 de roluri in seriale de televiziune, printre care "Melrose Place", "Dinastia" si "Spitalul de Urgenta", unde a interpretat rolul lui Ray Ross, tatal doctorului Doug Ross, jucat de George Clooney. Farentino a primit un Glob de Aur pentru comedia "The Pad and How to Use It" (1966). Avea 73 de ani.

Decesele care au marcat lumea in anul 2011

11 februarie - Whitney Houston

Cantareata si actrita americana a fost gasita fara suflare, intr-o camera a hotelului Beverly Hilton din Los Angeles. Cantareata a vandut peste 170 de milioane de albume si single-uri, printre care se numara si piesa "I Will Always Love You", lansata in 1993 si care a devenit una dintre cel mai bine vandute melodii din toate timpurile.

Whitney Houston a murit

"Regina muzicii soul" a castigat doua premii Emmy, sase premii Grammy, dar si 30 de premii Billboard Music si 22 de American Music Awards. Numarul total al premiilor primite de artista, in intreaga cariera, este de 415. Avea 48 de ani.

7 martie - Wlodzimierz Smolarek

Marele fotbalist polonez a strans 60 de selectii la nationala Poloniei, pentru care a marcat 13 goluri. El a facut parte din echipa polonezilor care a castigat medalia de bronz la Cupa Mondiala din Spania, din 1982. Smolarek a evoluat la cluburi ca Widzew Lodz, Legia Varsovia, Eintracht Frankfurt, Feyenoord si FC Utrecht. Avea 54 de ani.

17 mai - Donna Summer

Regina muzicii disco a murit, in urma unei suferinte provocate de cancer. Cantareata s-a remarcat pentru melodii precum "She Works Hard for the Money", "This Time I Know It's for Real", "Last Dance" si "Hot Stuff", castigand cinci premii Grammy. Avea 63 de ani.

A murit regina muzicii disco, Donna Summer

20 mai - Robin Gibb

Unul dintre fondatorii Bee Gees a murit dupa o lupta grea cu cancerul. Robin Gibb a facut istorie cu melodiile sale, iar Bee Gees a fost una dintre cele mai apreciate trupe in anii 70-80. Trupa a fost fondata in 1958, lansand melodii precum "Stayin Alive" sau "How Deep Is Your Love". Avea 62 de ani.

Robin Gibb de la Bee Gees a murit

16 iunie - Nayef bin Abdul Aziz Al Saud

Printul mostenitor al Arabiei Saudite era totodata viceprim-ministru si ministru de Interne din anul 1975. El a fost numit print mostenitor in luna octombrie 2011, dupa moartea precedentului print mostenitor, Sultan bin Abdul Aziz. Avea 78 de ani.

19 august - Tony Scott

Regizorul de origine britanica s-a sinucis, aruncandu-se de pe podul Vincent Thomas din San Pedro, California. Printre filmele regizate de Tony Scott se numara Top Gun, Man on Fire, Enemy of the State, Deja Vu si Numb3rs. Tony Scott era fratele mult mai cunoscutului regizor Ridley Scott. Avea 68 de ani.

25 august - Neil Armstrong

Astronautul a fost primul om care a pasit pe Luna si a murit din cauza complicatiilor aparute in urma unor operatii la inima. Neil Armstrong s-a aflat la bordul navei spatiale Apollo 11, care a aselenizat pe data de 20 iulie 1969. Primele sale cuvinte, rostite dupa ce-a reusit sa puna piciorul pe suprafata Lunii, au fost: "Este un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire". Avea 82 de ani.

Neil Armstrong, primul om pe Luna, a murit (Video)

3 septembrie - Michael Clarke Duncan

Actorul american, cunoscut pentru rolul detinutului condamnat la moarte din "The Green Mile", a murit in urma unui infarct. El a fost nominalizat la Oscar, in anul 2000, pentru cel mai bun actor in rol secundar, cu performanta din acest film. Totodata, Duncan a mai jucat alaturi de Bruce Willis si Ben Affleck in "Armageddon" (1998), dar si in "Sin City" (2005), "The Island" (2005) sau "Planet of the Apes" (2001). Avea 54 de ani.

25 septembrie - Andy Williams

Renumitul cantaret american a murit in urma unui cancer la vezica urinara. Williams este cunoscut cel mai mult pentru piesele "Moon River" si "Love Story", se lupta de un an cu cancerul de vezica. Avea 84 de ani.

24 noiembrie - Larry Hagman

Interpretul lui JR Ewing din serialul "Dallas" suferea de cancer la gat, iar decesul a survenit in urma aparitiei unor complicatii. Larry Hagman a fost actor, producator si regizor de film. Serialul "Dallas", difuzat in 13 sezoane, intre anii 1978 si 1991, a avut o popularitate uriasa pe plan mondial, inclusiv in Romania. Avea 81 de ani.

A murit Larry Hagman, interpretul lui JR din Dallas

Romani celebri care au murit in 2012

Si Romania a pierdut actori celebri si nu numai, in acest an. Emil Hossu, Ion Lucian, Iurie Darie sau Serban Ionescu sunt doar cativa dintre artistii care au murit in anul 2012, unii dupa grele suferinte, altii chiar cand se pregateau sa urce pe scena.

Actorul Emil Hossu a murit

Ion Lucian a murit

Iurie Darie a murit

Actorul Serban Ionescu a murit

Totodata, tanara pianista Mihaela Ursuleasa a incetat din viata in apartamentul sau din Viena, in timp ce fostul ministru in guvernarea PNTCD Mircea Ciumara a murit la inceputul anului, la varsta de 69 de ani, in urma unei suferinte cauzate de cancer.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#morti 2012, #Whitney Houston murit, #Larry Hangman murit, #Neil Armstrong murit, #morti celebri 2012 , #morti