Disparut si urmarit prin Interpol, Codrut Marta ar putea fi declarat oficial mort

Luni, 07 Martie 2016, ora 17:45
3607 citiri
Disparut si urmarit prin Interpol, Codrut Marta ar putea fi declarat oficial mort
Foto: Lemnucs.com

Codrut Marta, fost sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, in perioada in care acesta era presedintele ANAF, disparut din 2012, ar putea fi declarat mort de instanta, dupa ce prima sa sotie a cerut magistratilor declararea judecatoreasca a mortii.

Pe rolul Judecatoriei Sectorului 2 a fost introdusa o actiune prin care se cere declararea judecatoreasca a mortii in cazul lui Codrut Marta, fost sef de cabinet al lui Sorin Blejnar din perioada in care acesta din urma detinea functia de presedinte al ANAF.

Solicitarea a fost introdusa pe rolul instantei de prima sotie a lui Codrut Marta, Raluca Merfu, urmand a fi solutionata in functie de probele depuse.

Ipoteza oficiala: Codrut Marta nu mai e in viata (Video)

Kovesi: Nu avem probe clare cu privire la locul in care se afla Codrut Marta

Potrivit Codului Civil, articolul 49, atunci cand " (1) o persoana este disparuta si exista indicii ca a incetat din viata, aceasta poate fi declarata moarta prin hotarare judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate, daca au trecut cel putin 2 ani de la data primirii ultimelor informatii sau indicii din care rezulta ca era in viata".

Codul Civil mai prevede ca, "daca data primirii ultimelor informatii sau indicii despre cel disparut nu se poate stabili cu exactitate, termenul prevazut in alin. (1) se socoteste de la sfarsitul lunii in care s-au primit ultimele informatii sau indicii, iar in cazul in care nu se poate stabili nici luna, de la sfarsitul anului calendaristic".

Codrut Marta este dat in urmarire internationala din 2012. Politia a fost sesizata pe 25 mai 2012 cu privire la disparitia in imprejurari suspecte a lui Codrut Alexandru Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte ANAF Sorin Blejnar, de catre sotia acestuia, Andreea Marta, care a precizat ca ultima data sotul ei a fost vazut pe 21 mai.

Ulterior, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), prin Directia de Investigatii Criminale - Serviciul Urmariri, a dispus darea in urmarire internationala prin Interpol a lui Codrut Alexandru Marta.

Numele lui Codrut Marta a fost vehiculat in mai multe dosare de evaziune fiscala, fiind cercetat alaturi de fostul presedinte ANAF Sorin Blejnar si de alte persoane cu functii de conducere in autoritati de control ale statului.

In legatura cu disparitia lui au fost audiate mai multe persoane, cunoscuti si apropiati ai acestuia, printre care si Elan Schwartzenberg si Sorin Blejnar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Codrut Marta declarat mort, #Codrut Marta disparut mort , #morti