Fostul diplomat Silviu Ionescu a murit in penitenciarul Rahova

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 18:30
17131 citiri
Fostul diplomat Silviu Ionescu a murit in penitenciarul Rahova
Foto: Arhiva (Adevarul)

Fostul diplomat roman Silviu Ionescu, care se afla inchisoare pentru doua accidente rutiere petrecute in luna decembrie 2009, a murit marti in Spitalul Penitenciar Rahova.

Ionescu era insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore, el fiind condamnat definitiv, in luna februarie, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani de inchisoare.

Diplomatul ar fi murit din cauza unei insuficiente cardio-respiratorii, potrivit Mediafax.

Fostul diplomat Silviu Ionescu, condamnat la 6 ani de inchisoare - decizie definitiva

Fiul sau, Bogdan Ionescu, a spus, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca starea de sanatate a tatalui sau era foarte grava.

"Am aflat azi la pranz ca este in situatie foarte grava. Conditia tatalui meu se stia de dinainte de a fi condamnat. A spus si la proces de bolile de care suferea, ele aratau ca nu este un om care ar trebui supus unei detentii de maxima securitate. Azi ne-au sunat sa ne zica ca (sic!) o sa moara si sa mergem sa il vedem. Nu a mai fost luata legatura cu familia de saptamani bune de zile. Nici nu stim ce s-a intamplat.

(...) Sunt in stare de soc si eu si familia. E inuman, practic i-a fost aplicata pedeapsa capitala. Mai putin de un an de zile a stat in detentie si a murit in chin", a afirmat fiul diplomatului.

Fostul diplomat Silviu Ionescu s-a predat Politiei Capitalei

Cele doua accidente rutiere au fost produse de Silviu Ionescu in luna decembrie 2009, cand a ucis un om si a ranit alti doi. Atunci, diplomatul aflat in Singapore a dat cu masina peste doua persoane, pe trecerea de pietoni, intr-o noapte. El nu a oprit, iar la o alta intersectie a mai dat peste o persoana, tot fara a opri apoi.

El a fost acuzat de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Silviu Ionescu murit, #fost diplomat Singapore murit , #morti