Geo Saizescu, inmormantat cu onoruri militare la cimitirul Manastirii Cernica

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 15:35
1372 citiri
Geo Saizescu, inmormantat cu onoruri militare la cimitirul Manastirii Cernica
Foto: proalba.ro

Regizorul Geo Saizescu a fost inmormantat cu onoruri militare, joi, in jurul orei 14.00, la cimitirul Manastirii Cernica de langa Bucuresti, in prezenta familiei, dar si a catorva zeci de admiratori si apropiati, precum si colegi de breasla.

Geo Saizescu, unul dintre cei mai importanti regizori de film romani, a incetat din viata luni, la varsta de 80 de ani. Sicriul cu trupul neinsufletit al cineastului a fost depus miercuri, in jurul orei 11.00, in foaierul Teatrului Odeon din Bucuresti, unde a fost oficiata si o slujba religioasa.

Printre cei care au venit sa-i aduca un ultim omagiu regizorului Geo Saizescu, miercuri si joi, s-au numarat Alecu Croitoru, Eusebiu Stefanescu, Dinu Sararu, Bogdan Stanoevici, Dan Pita, Elvira Deatcu, Rodica Mandache, Denis Stefan, Manuela Hodor si Ion Marin.

A murit regizorul Geo Saizescu

Sicriul cineastului a fost inconjurat de coroane de flori trimise de colegi de breasla, prieteni si admiratori. Astfel, Ministerul Culturii, Centrul National al Cinematografiei, Uniunea Teatrala din Romania, presedintele Romaniei, presedintele Senatului s-au numarat printre cei care au trimis cate o coroana de flori.

Joi, in jurul orei 10.30, cortegiul funerar cu sicriul in care se afla trupul neinsufletit al regizorului Geo Saizescu a plecat spre cimitirul Manastirii Cernica de langa Bucuresti.

Inainte de plecare, regizorul Alecu Croitoru a declarat ca peste o saptamana se implineau 60 de ani de cand l-a cunoscut pe "extrordinarul om" Geo Saizescu.

Basescu: Geo Saizescu a facut din umor un refugiu in vremurile intunecate ale comunismului

"M-am suparat foarte tare vazand pe ecranele televizoarelor 'A murit Geo Saizescu'. Nu este adevarat. Geo traieste prin tot ce a facut, prin tot ce a dat studentilor sai, prin infiintarea Facultatii de Arte a Universitatii Hyperion, prin cartile pe care le-a scris si a lasat un fel de profesie de credinta pentru aceasta extraordinara si frumoasa profesie de cineast, si el ramane si prin familia pe care a lasat-o intregita prin baiatul lui care ii duce mai departe profesia, prin nepotii lui", a spus acesta, joi, la Teatrul Odeon.

Geo Saizescu, maestrul filmului de comedie romanesc, a decedat luni, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Geo Saizescu inmormantare, #Geo Saizescu murit, #Geo Saizescu onoruri militare, #Geo Saizescu Cernica , #morti