Inca un batran lasat sa plece din spital a murit pe strada

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 14:34
2857 citiri
Inca un batran lasat sa plece din spital a murit pe strada

Un batran a murit pe strada la jumatate de ora de la plecarea dintr-un spital din judetul Vaslui, internarea sa fiind refuzata deoarece medicii nu au considerat ca reprezinta o urgenta.

Incidentul a avut loc luni, cand batranul de 83 de ani din localitatea Ulea a ajuns la Spitalul de Urgenta Barlad, dupa ce medicul de familie din sat a sunat la 112 pentru a chema ambulanta, relateaza Mediafax.

Suspectat de pneumonie, batranul a ajuns la spital in jurul pranzului, dupa care i s-a pus diagnosticul de pneumonie acuta interstitiala, fiind apoi trimis la Sectia de Pneumologie a spitalului.

Un medic specialist l-a consultat pe barbat, confirmand diagnosticul, a trecut medicatia pe foaia de observatie si apoi a fost trimis pe jos acasa, in jurul orei 17.00, dupa ce i s-a prescris o reteta medicala, pe motiv ca nu reprezinta o urgenta.

Batrana care a fost lasata sa plece din spital in pijamale, gasita moarta

Batranul a plecat pe jos pentru a se intalni cu fiul sau, care era in cealalta parte a orasului, unde facea dializa la o clinica privata, insa ajuns acolo s-a prabusit, iar un trecator a sunat la 112.

"Apelul a fost inregistrat la ora 17.40, iar echipajul medical a ajuns la caz in patru minute. Din pacate, nu s-a mai putut face nimic, fiind constatat decesul, fara a se mai impune efectuarea manevrelor de resuscitare", a spus Aurora Popa, manager al Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui.

In acest caz, echipajul medical a sesizat politia din Barlad, fiind declansata o ancheta, deoarece moartea este una suspecta.

De asemenea, si directorul medical al Spitalului de Urgenta Barlad, Gabriela Danis, a spus ca a fost demarata o ancheta de conducerea unitatii medicale, "pentru a vedea daca un astfel de incident putea fi prevenit".

Cazul vine la o zi dupa ce o batrana in varsta de 82 de ani, care fusese lasata sa plece din spital chiar de medici, fara a fi insotita de cineva din familie si chiar daca avea scapari de memorie, a fost gasita moarta, duminica seara.

Batrana, care semnase ca nu doreste sa fie internata, dupa ce fusese mutata de la un alt spital, in pijamale si papuci, a fost gasita fara viata pe un camp din apropiere de Brasov.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#batran mort strada, #batran plecat spital mort , #morti