Irina Petrescu a murit - Reactii din lumea artistica

Marti, 19 Martie 2013, ora 14:42
4939 citiri
Irina Petrescu a murit - Reactii din lumea artistica
Foto: Arhiva

Intreaga lume artistica si personalitati culturale si-au declarat durerea si intristarea dupa ce actrita Irina Petrescu a murit, marti, la spitalul Elias, la varsta de 71 de ani.

"Dumnezeu sa o odihneasca, sa ii dea mai multa liniste decat i-a dat in prima parte a vietii ei. Este o actrita foarte talentata, care l-a ajutat foarte mult pe Liviu Ciulei. Nu pot sa ma rog decat pentru pacea sufletului ei si noi toti sa ne amintim de dansa", a declarat actorul Mircea Albulescu, la Realitatea TV.

"Elita teatrului romanesc se duce incetul cu incetul si nu putem decat sa fim tristi. N-am stiut de suferinta acestei actrite. Cultura romaneasca mai sufera o pierdere", a spus fostul ministru al Culturii Puiu Hasotti.

"Sunt de-a dreptul uluit. Irina Petrescu a fost colega cu mine de an, in facultate, promotia 1963. A fost o doamna, a fost discreta, distinsa, am avut cu totii de invatat de la ea. Ne-a fost o colega extraordinara, in sensul ca toti am avut neintelegeri, ba cu criticii, ba cu conducerea. Venim unii dupa altii, ne vom intalni acolo. Dumnezeu sa o odihneasca si condoleante familiei si tuturor", a declarat si actorul Valentin Uritescu.

Actorul Ion Caramitru, director al Teatrului National, a spus, la Antena 3, "viata noastra are mai multe varste artiste, fiecare dintre ele cu plusuri si minusuri".

"Sunt socata, fiecare ne gratulam cu apelativul 'doamna contesa'. O persoana extrem de discreta, extrem de bine educata", a declarat, la randul sau, la Antena 3, actrita Dorina Lazar.

Dorin Caliman, critic si istoric de film, a mentionat ca "printre evenimentele dureroare din ultima vreme se inscrie si acesta". "Pleaca dintre noi una dintre cele mai mari valori ale scenei romanesti. Ne-a cucerit prin finetea sa spirituala, prin talentul sau covarsitor", a spus Caliman, la Digi 24.

Irina Petrescu a murit

Ion Dichiseanu a reamintit ca la inceputul acestui an Irina Petrescu a participat la reuniunea organizata cu peste 100 de mari actori de fostul secretar de stat Ion Antonescu pentru a celebra Sfantul Ion.

"Ne-am intalnit, parea bine, sanatoasa. Probabil ca prin discretia sa... (...) Era o mare doamna a teatrului romanesc. Doamne Dumnezeule, e incredibil ce se intampla!", a declarat Ion Dichiseanu, la B1TV.

Intrebat, daca stia ca Irina Petrescu era bolnava, Florin Piersic, fostul ei partener in filmul "De-as fi Harap Alb" a declarat: "Nici vorba, nici vorba, nu! Nu e o veste proasta, e o veste ingrozitoare. Nu imi vine sa cred!".

Indragitul actor a dezvaluit ca la reuniunea organizata de Ion Antonescu a stat chiar langa Irina Petrescu si a "povestit" mult cu ea.

"Ne-am adus aminte de Harap Alb in care ea era zana ceea buna(...) Ce fericit eram eu, ca ea o sa fie aleasa sufletului meu la finalul filmului(...) Nimic in viata mea nu e intamplator. Mi-a spus: Florin, suna-ma ca vreau sa mai povestim, sa stam impreuna la o cafea (...) Era minunata! Nu imi vine sa cred ... Nu se poate, fata draga! Va dati seama ca fiecare veste din asta ma loveste in inima. O sa ma gandesc la ea tot timpul".

"Imi pare enorm, enorm de rau. Am jucat alaturi de ea multi ani la Teatrul Bulandra, a fost o adevarata minune, a fost splendid. O minune de om, avea tot ce trebuie in ea - om, om, cu adevarat om - si frumoasa, si desteapta si caracter cat curpinde. Sunt fericit ca am fost coleg cu ea", a declarat actorul Mircea Diaconu, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Irina Petrescu murit reactii, #reactii Irina Petrescu , #morti