Mircea Albulescu a murit - Un ultim omagiu pentru actor, la TNB

Sambata, 09 Aprilie 2016, ora 10:11
2531 citiri
Mircea Albulescu a murit - Un ultim omagiu pentru actor, la TNB
Foto: Hepta.ro

Trupul neinsufletit al actorului Mircea Albulescu va fi depus, sambata, in foaierul Salii Mari a Teatrului National Bucuresti intre orele 10:00-13:00.

Apoi va fi dus la Capela de la Cimitirul Reinvierea, unde, duminica, va avea loc inmormantarea, la ora 14:00, au declarat pentru Mediafax reprezentantii TNB. Marele actor avea grad de comandor si va fi inmormantat cu onoruri militare.

Mircea Albulescu s-a stins din viata vineri la Spitalul Floreasca din Capitala. Avea 81 de ani si suferea de probleme cardiace de mult timp. De altfel, in urma cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operatii de bypass la inima.

A murit Mircea Albulescu

Mircea Albulescu a murit. Teatrul romanesc e in doliu - reactii ale actorilor

Intr-o emisiune de televiziune marele actor marturisea: "Astept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea asteptare. Sotia mea a incetat din viata acum cativa ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casa, ma cearta adesea, ca sunt dezordonat, ca de ce pun aia colo sau dincolo. Poate ca e tot mai prezenta pentru ca ma apropii si eu de lumea de dincolo, de lumea ei", adaugand "E bine in viata asta, ca actor, sa dispari cand trebuie, cat esti pe val".

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai mari actori romani, profesor universitar (doctor in arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR).

A jucat in sute de spectacole pe scenele Teatrului Municipal din Bucuresti, Teatrului de Comedie si Teatrului National din Bucuresti si a interpretat peste 300 de roluri memorabile in teatrul radiofonic, pe care il considera cea mai prodigioasa dintre activitatile sale artistice si care a constituit si subiectul tezei sale de doctorat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mircea Albulescu murit, #Mircea Albulescu inmormantat , #morti