Mircea Albulescu va fi inmormantat cu onoruri militare

Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 09:29
2409 citiri
Mircea Albulescu va fi inmormantat cu onoruri militare
Foto: captura Youtube/Victor Ciutacu

Actorul Mircea Albulescu avea grad de comandor si va fi inmormantat cu onoruri militare duminica, la ora 14:00, la Cimitirul Reinvierea din Bucuresti.

Mircea Albulescu s-a stins din viata vineri la Spitalul Floreasca din Capitala. Avea 81 de ani si suferea de probleme cardiace de mult timp. De altfel, in urma cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operatii de bypass la inima.

A murit Mircea Albulescu

Mircea Albulescu a murit - Un ultim omagiu pentru actor, la TNB

Intr-o emisiune de televiziune marele actor marturisea: "Astept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea asteptare. Sotia mea a incetat din viata acum cativa ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casa, ma cearta adesea, ca sunt dezordonat, ca de ce pun aia colo sau dincolo. Poate ca e tot mai prezenta pentru ca ma apropii si eu de lumea de dincolo, de lumea ei", adaugand "E bine in viata asta, ca actor, sa dispari cand trebuie, cat esti pe val".

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai mari actori romani, profesor universitar (doctor in arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR).

Mircea Albulescu a murit. Teatrul romanesc e in doliu - reactii ale actorilor

A jucat in sute de spectacole pe scenele Teatrului Municipal din Bucuresti, Teatrului de Comedie si Teatrului National din Bucuresti si a interpretat peste 300 de roluri memorabile in teatrul radiofonic, pe care il considera cea mai prodigioasa dintre activitatile sale artistice si care a constituit si subiectul tezei sale de doctorat.

In perioada 1985 - 2005, a fost profesor la Universitatea Nationala Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti. Din anul 2011, actorul are o stea care ii poarta numele pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Capitala, alaturi de alte personalitati ale vietii artistice romanesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Mircea Albulescu murit, #Mircea Albulescu inmormantare , #morti