Primaria vrea sa se asigure ca bucurestenii vor avea locuri de veci, in cazul unei calamitati. Cati morti estimeaza municipalitatea

Duminica, 18 Noiembrie 2018, ora 17:06
4490 citiri
Primaria vrea sa se asigure ca bucurestenii vor avea locuri de veci, in cazul unei calamitati. Cati morti estimeaza municipalitatea
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Generala vrea sa se asigure ca, in cazul unei calamitati, bucurestenii vor avea unde sa fie inmormantati. Pare cinic, dar chiar acesta este argumentul pentru care se solicita majorarea capitalului social al Companiei Municipale Cimitire SA.

Astfel, 45 de milioane de lei ar fi suficiente pentru infiintarea unor cimitre noi, pentru ca, spune municipalitatea, nu sunt suficiente locuri de veci, iar in cazul unei calamitati, Bucurestiul ar avea nevoie de cel putin 12.000 de astfel de locuri de veci.

Cati morti estimeaza Primaria ca vor fi, in cazul unei calamitati

Recent, rezultatele exercitiului Seism 2018 conturau un scenariu negru: la un cutremur de 7,5 grade, peste 3.000 de bucuresteni ar muri si alti 45.000 ar fi raniti, disparuti sau sinistrati.

Alte majorari cerute de municipilatitate

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) urmeaza sa majoreze capitalul social al Societatii de Transport Bucuresti (STB, fosta RATB) cu 56 de milioane de lei pentru achizitionarea a trei terenuri pentru amenajarea a cel putin trei autobaze noi, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de saptamana viitoare.

Cu aceasta majorare, capitalul social al STB ajunge la 185,2 milioane de lei. Majorarea se face atat de CGMB (peste 55,9 milioane de lei), cat si de Consiliul Judetean Ilfov (56.000 de lei).

Si capitalul social al Companiei Municipale Consolidari SA va fi majorat, daca proiectul de hotarare va fi aprobat in sedinta CGMB, cu 100 de milioane de lei, bani "necesari achizitionarii mijloacelor fixe si mobile".

Este vorba despre achizitionarea unui teren de aproximativ 3 hectare pentru amplasarea unor ateliere de mica si mare mecanizare, o statie de betoane mobila si doua blocuri de apartamente cu doua camere pentru cazarea angajatilor companiei.

Capitalul social al Companiei Municipale Dezvoltare Durabila SA va fi majorat cu 21 de milioane de lei tot pentru a sustine activitatea societatii, dupa cum afirma municipalitatea in proiectul de hotarare, pentru dotarea cu mobilier si echipamente si pentru angajarea de personal, insa "in special" pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru constructia Spitalului Metropolitan. Compania are in prezent un capital social de peste 18,3 milioane de lei.

Compania Municipala Managementul Transporturilor SA cere, la randul sau, majorarea capitalului social cu aproape 55,9 milioane de lei, insa nu se precizeaza pentru ce este necesara majorarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PMB morti cimitire buget , #morti