Radu Campeanu a murit

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 19:54
32796 citiri
Radu Campeanu a murit
Foto: Hepta.ro

Fostul lider liberal Radu Campeanu a murit, miercuri, la varsta de 94 de ani.

"Anuntam cu mahnire ca seniorul liberal, Radu Campeanu, a incetat astazi din viata. Ramane in inimile noastre ca primul presedinte al partidului dupa 1989, cel care a reinfiintat PNL dupa cumplita perioada comunista si anii petrecuti in inchisoare ca detinut politic.

Suntem cu totii alaturi de familia indoliata", se arata pe contul de Facebook al Partidului National Liberal.

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat ca moartea lui Radu Campeanu reprezinta o mare pierdere pentru partid.

"Este un om care a patimit pentru credinta sa liberala, un liberal adevarat. In ultimii 2-3 ani, el s-a cam retras. Este o mare pierdere pentru partidul nostru. A fost un simbol al liberalismului inca din timpul tineretii", a spus presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, la Digi 24.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis, a spus ca odata cu disparitia lui Radu Campeanu pleaca unul dintre seniorii autentici ai politicii romanesti.

"Reconstructia Partidului National Liberal si renasterea unei vieti democratice in Romania sunt legate de numele lui Radu Campeanu. A vorbit in exil despre o Romanie libera si despre valori europene, iar dupa 1990 a luptat pentru acestea in tara.

Odata cu disparitia sa, pleaca unul dintre seniorii autentici ai politicii romanesti. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Radu Campeanu a fost primul lider PNL dupa Revolutie, senator in perioada 1990-1992 si 2004-2008, iar in anul 1990 a candidat la alegerile prezidentiale, clasandu-se pe locul al doilea, dupa Ion Iliescu, cu 10,64 la suta.

Pe locul 3 a fost atunci liderul PNTCD Ion Ratiu, a carui sotie a murit tot miercuri si tot la 94 de ani.

Citeste un interviu pe care ni l-a acordat de Radu Campeanu in vara anului 2012 si cum vedea acesta viata politica

F.N.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Radu Campeanu murit, #deces Radu Campeanu, #moarte Radu Campeanu, #reactii moarte Radu Campeanu , #morti