Repatrierea lui Cioaba: Medicii din Turcia spun ca de-abia luni calculeaza nota de plata

Luni, 19 August 2013, ora 10:46
5639 citiri
Repatrierea lui Cioaba: Medicii din Turcia spun ca de-abia luni calculeaza nota de plata

Medicii din Turcia sustin ca spitalul la care a fost internat si operat regele Cioaba nu a calculat inca nicio factura de spitalizare si ca nu a fost luata nicio clipa in discutie suma de 350.000 de dolari.

Mai mult, potrivit Romania TV, reprezentantii spitalului sustin ca abia luni vor face calculul costurilor tratamentului si interventiilor suferite in Turicia de regele autointitulat al rromilor.

Duminica, dupa moartea lui Florin Cioaba, fiul acestuia s-a plans intr-o interventie televizata, ca spitalul din Antalya a cerut 350.000 de dolari pentru zilele de spitalizare si pentru interventia chirurgicala a regelui.

Mai mult, fiul defunctului a spus ca familia nu are bani sa achite factura si a cerut sprijin din partea statului roman. Dorin Cioaba a sustinut ca fara achitarea acestei sume de bani, nu este posibila repatrierea cadavrului.

Florin Cioaba a murit: Urmeaza 30 de zile de doliu si funeralii cum nu s-au mai vazut

Cu toate ca au spus ca nu au bani pentru plata facturii de 350.000 de dolari de la Spitalul Universitar din Antalya, rudele regelui Cioaba au comandat pentru acesta un sicriu din aur, dotat cu aer conditionat, a carui valoare se ridica la aproximativ 30.000 de euro.

Astfel, rromii nu renunta la funeraliile grandioase, sute de mii de rromi din toata tara fiind asteptati sa participe la inmormmantare.

Fiul lui Florin Cioaba sustinea ca medicii de la spitalul din Turcia ii santajeaza si ca suma pe care o cer este una umflata. In plus, fiul regelui Cioaba a spus ca nu vede rostul achitarii celor 350.000 de dolari, in conditiile in care tatal nu a beneficiat de ultima operatie care era planificata, el murind inainte ca aceasta sa poata fi efectuata.

Florin Cioaba a murit

Ulterior, Dorin Cioaba a negat ca ar fi cerut bani de la statul roman pentru achitarea celor cateva sute de mii de dolari, adaugant ca a cerut doar sprijin consular.

"Nu am cerut bani de la statul roman. Noi am cerut sprijin consular pentru intocmirea actelor. De asemenea, dorim sa se clarifice cu asigurarea. Tata era asigurat in Romania, platea asigurarile de sanatate", a spus Dorin Cioaba pentru Agerpres.

Desi data inhumarii nu a fost stabilita inca, avand in vedere ca trupul nu poate fi adus in tara pana ce nu va fi platita factura de la spitalul din Turcia, cateva sute de rromi au pornit deja, luni dimineata, spre Sibiu, pentru a-l conduce pe regele Cioaba pe ultimul drum.

150.000-200.000 de rromi, asteptati la inmormantarea lui Cioaba

Chiar daca nu se stie cand si in ce conditii va fi adus trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba in Romania, rromii au anuntat deha 30 de zile de doliu, timp in care nu se vor face nunti si nici botezuri in comunitate. Conform traditiei rrome, regele Cioaba nu va putea fi atins la inmormantare si nicio femeie nu va trece prin fata lui.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Florin Cioaba repatriere incurcaturi, #factura medici Turcia Cioaba, #medici turci spitalizare rege Cioaba , #morti