Ziare.com

Romania, tara cu cei mai multi morti pe sosele din UE - ce stat e la pol opus

Luni, 31 Martie 2014, ora 16:32

   

Romania, tara cu cei mai multi morti pe sosele din UE - ce stat e la pol opus
In Romania s-au inregistrat, anul trecut, cele mai multe decese rutiere la un milion de locuitori, respectiv 92, din Uniunea Europeana, chiar daca numarul este in scadere fata de 2012, cand au fost 101 decese la un milion de locuitori, potrivit unei statistici preliminare publicate, luni, de CE.

Comisia Europeana informeaza ca 2013 este al doilea an consecutiv in care s-a inregistrat "o scadere impresionanta" a numarului de persoane ucise pe soselele Europei. Astfel, conform cifrelor preliminare, numarul deceselor rutiere a scazut cu 8% in comparatie cu 2012, dupa o scadere de 9% intre 2011 si 2012.

Romania, pe locul trei in Europa la mortii de pe sosele

In Romania, numarul deceselor la un milion de locuitori a scazut cu 9% in 2013 fata de de 2012, de la 101 la 92, dar ramane tara cu cele mai multe decese. Romania este urmata in aceasta statistica de Luxemburg si Polonia, unde s-au inregistrat 87 de decese la un milion de locuitori si de Letonia - 86. La polul opus, se afla Suedia cu 28 de decese la un milion de locuitori, Marea Britanie, cu 29, si Spania, cu 37.

Malta este singurul stat in care numarul deceselor a crescut, de la 27 la un milion de locuitori in 2012 la 54, anul trecut.

Accidentele rutiere - cauza principala a deceselor in lume

"Siguranta transporturilor reprezinta o caracteristica a Europei. De aceea este extrem de important ca rezultatele bune din 2012 sa nu reprezinte un caz izolat. (...) Trebuie sa depunem in continuare eforturi comune la toate nivelurile pentru a imbunatati siguranta pe drumurile europene", a declarat comisarul Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei Europene responsabil cu mobilitatea si transporturile.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3463 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Las' ca vine Ponta cu acciza si nu mai moare nimeni pe sosele!

Asa a zis Ponta si trebuie sa-l credeti, el nu minte. S-a pus chezas si maica-sa pentru asta.
Prin urmare solutia salvatoare e plata accizei. O platim, scapam cu viata. N-o platim, murim pe sosele, calcati de tiruri!

 

Vocabular de analfabeti: "persoane ucise pe soselele Europei"

Ziaristii analfabeti nu cunosc deosebirea dintre accident si crima - Frumoasa educatie au formatorii de opinie publica

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor