S-a stins lumina "Licuriciului"

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 11:24
3086 citiri
S-a stins lumina "Licuriciului"
Foto: Moldpres

Directorul Teatrului Republican de Papusi din Republica Moldova, Titus Jucov, a murit duminica, la varsta de 63 de ani, dupa o banala intoxicatie alimentara.

Trupa Teatrului Republican de Papusi "Licurici" se intorcea cu autocarul din Turcia, cand lui Titus Jucov i s-a facut rau, scrie Adevarul.

Titus Jucov a fost internat cu stari de greata la Spitalul raional din Cahul, insa medicii nu au mai putut sa-l salveze. Diagnosticul a fost de pancreatita acuta.

"Am fost mereu o familie mare, acum parca am ramas orfani. Titus si-a dedicat viata acestui teatru, a fost copilul lui. Nu stiu cum va fi cu 'Licurici' mai departe, dupa ce si-a pierdut sufletul", spune actrita Irina Boiarchin, care a lucrat cu maestrul de la inceputuri.

Titus Bogdan-Jucov s-a nascut la 28 septembrie 1950, in comuna Cobani, raionul Glodeni, in familia unui preot. Si-a facut studiile la Institutul de Cultura din Moscova si a debutat cu spectacolul de licenta "Tribunalul", la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Balti.

In 1971, dupa absolvirea facultatii, devine actor si regizor la Teatrul Republican de Papusi, iar in 1979 preia conducerea trupei. De-a lungul carierei, a montat peste 60 de spectacole pentru copii. Titus Jucov va fi inmormantat miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Titus Jucov murit, #director Teatru papusi Molsdova murit, #trupa Licurici director murit , #morti