Tragedie aviatica in Rusia: 44 de morti, majoritatea hocheisti (Video)

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 16:03
6184 citiri
Tragedie aviatica in Rusia: 44 de morti, majoritatea hocheisti (Video)
Foto: Realitatea Tv

44 de persoane, majoritatea hocheisti ai echipei Lokomotiv Iaroslav, au murit, miercuri, dupa ce avionul in care se aflau s-a prabusit in apropiere de orasul rusesc Iaroslav, la 200 de kilometri departare de Moscova.

Oficiali ai Ministerului Apararii au declarat ca doua persoane au supravietuit, insa sunt grav ranite - initial se anuntase ca o singura persoana a scapat din accident, membru al echipajului. Un reprezentant al clubului de hochei a spus ca al doilea supravietuitor este jucatorul Alexander Galimov.

Aeronava, un Yakovlev Yak 42, a luat foc la impactul cu solul si a explodat, la aproximativ 500 de metri de pista aeroportului, informeaza

Ria Novosti. Din ce s-a putut reconstitui pana acum, avionul s-a ridicat de la sol, nu a reusit insa sa ia altitudine, a lovit o antena radio si s-a prabusit, potrivit unor surse aeroportuare, citate de Interfax.

Aparatul de zbor tocmai decolase spre capitala Belaruslui, Minsk, la ora 16:00, ora Moscovei. Dintre cei 44 de morti, opt faceau parte din echipajul de zbor. La bord se aflau 45 de persoane.

"S-au gasit bucati din trupurile pasagerilor in raul Volga, unde a cazut o parte din fuselaj", a povestit o sursa din politie. Ulterior, autoritatile au anuntat ca au scos 26 de trupuri din apa.

Premierul Vladimir Putin l-a trimis imediat pe ministrul Transporturilor la locul accidentului. Si presedintele Dmitri Medvedev si-a trimis de urgenta un consilier la fata locului, iar comitetul interstatal pentru aviatie a instituit deja un comitet de ancheta.

Procurorul general a cerut Agentiei Federale pentru Aviatiei Civila sa verifice imediat toate aparatele Yak 42, existand suspiciunea ca de vina pentru accident a fost o defectiune tehnica. Potrivit unor surse Interfax, autorizatia de zbor a aparatului prabusit miercuri expira in trei saptamani.

Medvedev, care are programata o vizita la Iaroslav, joi, la un forum politic, si-a exprimat condoleantele si va face o vizita la locul accidentului.

Hocheistii se deplasau la Minsk pentru a juca impotriva echipei Dinamo Minsk, in deschiderea noului sezon al Kontinental Hockey League(KHL).

La Lokomotiv erau jucatori din Germania, Cehia, Suedia, Polonia, Ucraina, Belarus, Slovacia si Letonia. Echipa a castigat campionatul de hochei al Rusiei de trei ori si a ocupat locul al treilea in ultimul an in KHL. Cel mai tanar jucator avea 20 de ani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#accident aviatic Rusia, #avion Yak42 prabusit Rusia , #morti