Tragedie la Cernavoda cu 6 morti: Soferul nu avea permis si era beat crita

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 15:00
2514 citiri
Tragedie la Cernavoda cu 6 morti: Soferul nu avea permis si era beat crita
Foto: Arhiva

Soferul care duminica trecuta a cazut cu masina intr-un canal de aductiune de la iesirea din Cernavoda, in urma accidentului decedand sase persoane, intre care trei copii, nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, au stabilit, miercuri, politistii constanteni.

Potrivit reprezentantilor Politiei Rutiere Constanta, imediat dupa producerea accidentului, in urma verificarilor facute in bazele de date nationale se stabilise ca soferul, Vadet Memet, de 44 de ani, nu avea permis de conducere emis de autoritatile romane.

Ulterior, oamenii legii au facut verificari si la Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala al IGPR, pentru a se stabili daca acesta avea permis de conducere emis de autoritatile din Turcia si s-a descoperit ca acesta nu avea un astfel de permis.

"In urma verificarilor facute de catre politistii rutieri la Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala, cu privire la situatia permisului de conducere al soferului implicat in accidentul produs duminica pe DN 22C s-a stabilit ca acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule", a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Constanta, Cristina Vasile.

Soferul conducea in stare avansata de ebrietate

Potrivit reprezentantilor Politiei Rutiere Constanta, medicii legisti constanteni au stabilit, in urma necropsiei, ca in momentul producerii accidentului soferul, Vadet Memet, se afla intr-o stare avansata de ebrietate, rezultatele indicand o valoare de 1,65 gr/l alcool pur in sange si 2,20 gr/l alcool pur in urina.

O masina a cazut in canalul Dunare-Marea Neagra - trei persoane la bord

Duminica seara, masina condusa de Vadet Memet si in care se mai aflau cinci persoane - un barbat, o femeie si trei copii in varsta de 5, 9 si 10 ani - a lovit balustrada de protectie din dreapta sensului de mers si a cazut de pe un pod rutier intr-un un canal de aductiune, la iesirea din Cernavoda.

La fata locului au ajuns mai multe ambulante si echipaje SMURD, precum si un echipaj de scafandri de la ISU Dobrogea, masina fiind scoasa din apa, care avea o adancime de 6 - 7 metri, dupa aproximativ patru ore, cu ajutorul unei macarale a unui agent economic din Cernavoda.

Tragedie la Cernavoda: Cinci morti, dupa ce o masina a cazut in Canalul Dunare - Marea Neagra Update

In autoturism au fost gasite trupurile a cinci persoane decedate - soferul, baiatul sau in varsta de 18 ani, o nepoata de 27 de ani si o alta nepoata in varsta de 5 ani si un baiat de 10 ani, coleg cu fiul sau mai mic.

Ulterior, rudele victimelor i-au anuntat pe anchetatori ca in masina ar fi trebuit sa se mai afle si fiul cel mic al soferului, in varsta de 9 ani. Politistii au apelat la scafandrii de la ISU Dobrogea, care luni dimineata au reluat cautarile, iar dupa aproximativ o ora au reusit sa gaseasca trupul copilului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#accident Cernavoda, #accident Cernavoda sofer beat, #sofer permis accident Cernavoda , #morti