Trei elevi s-au inecat, dupa ce au iesit de la Evaluarea Nationala

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 20:34
5641 citiri
Trei elevi s-au inecat, dupa ce au iesit de la Evaluarea Nationala
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei adolescenti care au sustinut, miercuri, proba la matematica la Evaluarea Nationala, s-au inecat atunci cand au mers la scaldat, dupa ce au iesit de la examen.

Doi elevi din orasul Segarcea, judetul Dolj, Marinel Pita (15 ani) si Alexandru David (15 ani), au mers la o balta din spatele Garii Segarcea. Pe malul apei se mai aflau mai multi tineri, care au observat ca la un moment dat cei doi adolescenti nu au mai iesit din apa.

Trupurile neinsufletite ale baietilor au fost recuperate de catre scafandri.

"La fata locului au fost trimise de la Sectia Segarcea un echipaj cu o autospeciala, iar de la Detasamntul 1 Craiova au fost trimise o ambulanta SMURD si scafandri. De asemenea, a fost solicitata interventia echipajelor medicale de pe elicopterul SMURD", adeclarat Tania Vilceanu din cadrul ISU Oltenia.

Initial, pe mal a fost adus trupul unuia dintre tineri, insa dupa mai bine de 30 minute, timp in care s-au facut manevre de resuscitare, a fost declarat decesul acestuia.

Scafandrii au reusit sa recupereze si trupul neinsufletit al celui de-al doilea adolescent.

"La fata locului au fost mai multe echipaje de politie, au acordat sprijin celor de la ISU Oltenia. Este tragic ceea ce s-a intamplat si dorim sa atentionam populatia sa nu mai mearga la scaldat in zone interzise.

Politistii de la fata locului vor derula cercetari pentru a se stabili imprejurarile in care a avut loc aceasta tragedie", a declarat agent sef adjunct Amelia Barbu de la Biroul de presa al Politiei Dolj.

Un incident similar s-a intamplat, miercuri dupa-amiaza, si in localitatea mehedinteana Simian, unde un baiat de 15 ani a mers la scaldat in raul Topolnita. El sustinuse proba la matematica la Evaluare Nationala si isi anuntase parintii ca merge cu prietenii pentru a manca o inghetata.

Potrivit reprezentantilor ISU, baiatul a intrat in apa desi nu stia sa inoate, iar unul dintre colegii sai a sunat la 112 si a povestit ca acesta nu a mai iesit la suprafata.

"La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de cautare-salvare si o barca cu motor. Baiatul a fost recuperata in aproximativ 10 minute, in stare de inconstineta si a fost predat echipajului Serviciului de Ambulanta", a declarat Raluca Tirca, purtator de cuvant al ISU Mehedinti.

Medicii nu au reusit sa-l salveze, desi au facut manevre de resuscitare timp de aproximativ o ora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#adolescenti inecati Evaluarea Nationala, #elevi inecati Evaluarea Nationala, #evaluare nationala matematica , #morti