Un miliardar chinez a murit intr-un accident in sudul Frantei

Miercuri, 04 Iulie 2018, ora 23:32
3571 citiri
Un miliardar chinez a murit intr-un accident in sudul Frantei
Foto: captura video

Miliardarul chinez Wang Jian a murit la varsta de 57 de ani, marti, in urma unei caderi accidentale la Luberon, in sud-estul Frantei, unde facea turism, lasand in urma un important conglomerat prezent in turism, logistica si transport aerian, relateaza AFP.

Fondatorul HNA si-a pierdut viata in satul Bonnieux, au precizat jandarmii francezi.

"El s-a catarat pe un parapet inalt, pentru a-si face poza, si a cazut", au precizat jandarmii, adaugand ca pompieri nu l-au putut reanima.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, miliardarul chinez a vrut sa vada panorama urcand pe un parapet. Pentru a reusi, el si-a luat avant si a ratat, cazand de la zece metri inaltime.

Brigada locala a Jandarmeriei a fost insarcinata cu ancheta, care se orienteaza catre un accident.

"Plangem plecarea unui lider exceptional de dotat si a unui model, a carui viziune si valori vor continua sa serveasca drept ghid tuturor celor care au avut sansa sa-l cunoasca", a anuntat HNA intr-un comunicat, adaugand ca Wang se afla intr-o calatorie de afaceri in Franta.

Averea omului de afaceri chinez, foarte discret, este estimata la 1,7 miliarde de dolari de catre revista americana Forbes.

Wang s-a specializat in studii in aviatia civila, la Universitatea din China. La inceputul lui 1990, el a participat la infiintarea companiei aeriene Hainan Airlines.

Potrivit ziarului american The New York Times, multumita unei colaborari mult timp tinuta secreta cu tanarul sau frate, Wang Wei, care vindea servicii si materiale Hainan Airlines, a transformat Wang Jian mica societate regionala intr-un mare conglomerat.

In prezent, HNA, care s-a specializat in logistica si turism, este considerata un "rinocer gri", potrivit terminologiei presei chineze, adica una dintre intreprinderile aflate in colimatorul regimului din cauza unei indatorari ingrijoratoare.

NHA a cheltuit cel putin 50 de miliarde de dolari, in ultimii ani, in investitii si participatiuni, nu fara controverse puternice privind opacitatea compexelor sale structuri de actionariat.

HNA a intrat astfel in capitalul mai multor companii aeriene straine - Aigle Azur (Franta), Virgin Australia (Australia), TAP (Portugalia) sau Azul (Brazilia).

In logistica, el a pus mana pe grupul elvetian Gategroup, prestator de servicii la bord in transportul aerian. El a dezvaluit in 2016 achizitionarea filialei de inchiriere de avioane a grupului american CIT, cu zece miliarde de dolari.

La sfarsitul lui 2017, HNA a anuntat ca indatorarea sa totala se ridica la aproximativ 638 de miliarde de yuani (81,5 miliarde de euro), in crestere cu 36% fata de sfarsitul lui 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#miliardar chinez murit Franta , #morti