Virusul West Nile continua sa faca victime in Romania: Alti doi oameni au murit

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 21:16
3915 citiri
Virusul West Nile continua sa faca victime in Romania: Alti doi oameni au murit
Foto: Arhiva Ziare.com

Alti doua oameni au murit in ultima saptamana infectati cu virusul West Nile, astfel ca numarul total ale celor care si-au pierdut viata din aceasta cauza, in intervalul 1 mai-22 septembrie, a ajuns la opt.

In acea perioada au fost inregistrate, in total, 77 de cazuri de infectie West Nile, dintre care opt decese (unul in judetul Braila, doua in Ialomita, unul in Iasi, unul in Mures, unul in Teleorman si doua in Bucuresti), potrivit datelor obtinute de News.ro de la Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

O femeie din Ialomita a murit in urma infectarii cu virusul West Nile

CNSCBT arata ca, in urma cu o saptamana, respectiv in perioada 1 mai-15 septembrie, au fost inregistrate 65 de cazuri de infectie West Nile, un numar dublu fata de totalul cazurilor din anul precedent, dintre care sase decese.

CNSCBT arata in raport ca 53 din cele 77 de cazuri au fost confirmate la persoane cu varsta peste 60 de ani, restul de 24 de cazuri fiind inregistrate la persoane cu varste cuprinse intre 15 si 59 de ani.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Braila (17) si municipiul Bucuresti (16). In judetul Galati s-au inregistrat sapte cazuri, in Ilfov, sase, in Ialomita si in Iasi - cate cinci, in Bacau, Dolj, Olt si Giurgiu - cate trei, in Prahova si Tulcea - cate doua, iar in Constanta, Mehedinti, Mures, Teleorman, si Valcea - cate un caz.

In sezonul 2015, s-au inregistrat 32 de cazuri de infectie cu West Nile, dintre care un deces, potrivit datelor CNSCBT. Cele mai multe cazuri din sezonul trecut au debutat in luna septembrie (15 cazuri) si in luna august (13 cazuri), mult mai putine in lunile iulie (doua cazuri), mai si octombrie (cate un caz).

Medicii recomanda, in continuare, populatiei evitarea expunerii la tantari, prin purtarea de imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, utilizarea substantelor chimice repelente pentru tantari, impiedicarea patrunderii tantarilor in casa, cu ajutorul plase de protectie, asigurarea desecarii baltirilor de apa din jurul gospodariilor si indepartarea recipientelor de apa statuta si a gunoiului menajer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#morti West Nile, #2 morti West Nile , #morti