Un pas inainte pentru mega-moscheea din Bucuresti - a fost eliberat certificatul de urbanism

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 13:36
8709 citiri
Un pas inainte pentru mega-moscheea din Bucuresti - a fost eliberat certificatul de urbanism
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Sectorului 1 din Bucuresti a eliberat in aceasta saptamana certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca in Capitala, pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30.

Certificatul de urbanism a fost eliberat pe 11 aprilie, informeaza Primaria Sectorului 1.

Acesta reprezinta un act de informare obligatoriu care nu da beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapa legala, premergatoare eliberarii autorizatiei de construire, precizeaza reprezentantii primariei.

Sute de cruci cu mesajul "Crestinii nu vor megamoschee", in intersectiile din Bucuresti - s-a deschis dosar penal

"Potrivit art. 29 alin.1 din Legea nr. 350/2001 cu completarile si modificarile ulterioare. 'Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administratiei publice judetene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor si conditiile necesare in vederea realizarii unor investitii, tranzactii imobiliare ori a altor operatiuni imobiliare, potrivit legii'", se arata in comunicatul transmis de primarie.

Reprezentantii primariei precizeaza ca avand in vedere ca locul pe care urmeaza sa fie construita moscheea este situat in zona CB5 - zona situata in afara perimetrului central, care grupeaza functiuni complexe de infrastructura municipala si supramunicipala - pentru autorizarea constructiei este necesara obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intra in competenta exclusiva a Primariei Municipiului Bucuresti.

Pozitia Patriarhiei despre viitoarea moschee de la Bucuresti: Necesara, dar "mega" poate e prea mult

"Prin certificatul de urbanism, Primaria Sectorului 1 i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din Romania ca urmatoarea etapa este obtinerea avizului de oportunitate al arhitectului sef al Primariei Capitalei, in scopul intocmirii Planului Urbanistic Zonal si aprobarii sale de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ", se arata in document.

Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, pe 26 ianuarie 2016, documentatia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire.

Protest la Cotroceni fata de mega-moschee: Suntem crestini, nu permitem islamizarea tarii!

Dosarul nu a cuprins toate actele, iar primaria a transmis petentului o adresa de completare, prin care i s-a cerut precizarea scopului pentru care solicita eliberarea certificatului de urbanism, precum si prezentarea planurilor anexa, asa cum prevede legislatia in vigoare.

Reprezentantii cultului musulman au revenit cu o completare la documentatia de urbanism, in care au prezentat documentele solicitate.

"In aceste conditii, Primaria Sectorului 1 avea obligatia legala de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul constructiei", se mentioneaza in document.

A.G.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#certificat urbanism moschee Bucuresti, #eliberare certificat urbanism moschee, #primarie certificat urbanism moschee , #moschee