A venit iarna: Trei morti din cauza frigului, ninsori abundente si trafic blocat

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 10:56
10444 citiri
A venit iarna: Trei morti din cauza frigului, ninsori abundente si trafic blocat
Foto: Arhiva Ziare.com

Nisorile anuntate de meteorologi au inceput de marti dimineata, iar frigul a facut deja primele victime. Trei oameni au murit din cauza inghetului in ultimele zile, in conditiile in care luni noaptea s-au inregistrat chiar si -9 grade Celsius.

O femeie de 43 de ani a fost gasita insconstienta, pe strada, in comuna Valeni, fiind transportata de urgenta la spital. Acolo, medicii au constatat ca temperatura corpului sau era de doar 23 de grade si nu au putut sa faca nimic mai mult decat sa constate decesul, transmite Romania TV.

De asemenea, doi oameni ai strazii din judetul Arad au murit din cauza frigului. O femeie a fost gasita fara puls intr-o cladire dezafectata, iar un barbat de 69 de ani a fost observat de trecatori langa un zid.

Vremea rea a facut probleme si in trafic. Mai multe drumuri au fost blocate, marti dimineata, din cauza unor accidente. La aceasta ora, circulatia rutiera pe DN1 Sibiu - Sebes se desfasoara ingreunat, pe un fir alternativ, la km 335+800 de metri, intre localitatile sibiene Aciliu si Apoldu de Jos, potrivit Infotrafic.

Situatia s-a creat dupa ce un autotren a ramas de-a curmezisul pe carosabil, dupa ce a derapat.

Totodata, circulatia feroviara intre Predeal si Brasov (pe magistrala de cale ferata 300) este intrerupta, din cauza prabusirii unor arbori pe sine. Din acest motiv, trenul de persoane 1745, care se deplaseaza pe ruta Bucuresti - Satu Mare este oprit pe acest tronson, au mai informat politistii.

Ninsorile au cazut in mai multe zone ale tarii. La Balea Lac, la 2.034 de metri altitudine, stratul de zapada a ajuns, marti dimineata, la opt centimetri.

De asemenea, stratul de zapada masoara doi centimetri in statiunea Paltinis, la 1.442 de metri altitudine, in judetul Sibiu.

In municipiul Sibiu ninge inca de la primele ore ale diminetii, iar fulgi de zapada au cazut inclusiv in mai multe localitati din judetul Brasov.

Ninsorile nu se vor opri in curand. Meteorologii au emis o alerta cod galben de ninsori pentru 14 judete din regiunea centrala a tarii, valabila de marti, ora 16:00, pana miercuri, ora 14:00.

Vine iarna: Cod galben de ninsori in mai multe judete

In plus, Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca temperaturile vor scadea in urmatoarele zile.

Se raceste, dar nu foarte rau - Prognoza meteo pe doua saptamani

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#ninsori Romania, #morti frig, #trafic blocat ninsoare , #ninsori