Pericol iminent din cauza zapezii: Turistii au interzis in Bucegi si Fagaras

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 14:32
1474 citiri
Pericol iminent din cauza zapezii: Turistii au interzis in Bucegi si Fagaras
Foto: Arhiva

Oricat de mult ragaz ne-a lasat toamna lunga si calduroasa, iata ca prima zapada ridica deja probleme. Traseele montane din Bucegi si Fagaras au fost inchise din cauza ninsorii abundente, iar mai multe localitati din Romania au ramas fara curent electric.

Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, miercuri, ca stratul de zapada de pe munte este cuprins intre 25 de centimetri si o jumatate de metru. Miercuri, la pranz, pe Platoul Bucegi era ceata si batea vantul cu putere, potrivit Agerpres.

"Pentru ca s-a depus strat de zapada pe toata lungimea traseelor turistice marcate, ele au fost inchise. Ii sfatuim pe turisti sa nu se aventureze pe munte din cauza pericolului iminent", a spus seful Serviciului Salvamont Busteni.

Si traseele turistice din muntii Fagaras au fost inchise, inca de luni, din cauza riscului de producere a avalanselor. Marti, stratul de zapada de la Balea Lac masura 47 de centimetri. Se asteapta ninsori abundente in zona si o crestere a stratului cu inca zece centimetri.

"Avand in vedere datele despre starea zapezii, cu toate ca nu a fost emis inca un buletin oficial de avertizare asupra riscului de avalansa, toate traseele montane cu iesire in golul alpin din judetul Arges sunt inchise", a declarat seful Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, potrivit Adevarul.

Localitati ramase fare curent din cauza ninsorilor

Tot din cauza ninsorilor abundente, 16 localitati din judetele Dambovita, Olt, Mehedinti, Giurgiu, Valcea si Dolj au ramas fara electricitate. Potrivit Ministerului de Interne, mai multe echipe de la Electrica intervin in zona pentru remedierea defectiunilor.

La aceasta ora, potrivit centrului Infotrafic, pe mai multe drumuri din judetele Arges, Covasna, Hunedoara, Ilfov, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Mehedinti, Prahova, Olt, Teleorman si Valcea, circulatia este ingreunata, insa nu sunt portiuni de drum inchise din cauza vremii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ninsori trasee montane inchise, #zapada ninsori abundente Bucegi Fagaras, #localitati electricitate ninsori , #ninsori