Romania, blocata de nameti - drumuri si scoli inchise, localitati fara curent

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 23:54
8662 citiri
Romania, blocata de nameti - drumuri si scoli inchise, localitati fara curent

Ziua alegerilor parlamentare este totodata cea mai grea din acest inceput de iarna. Zeci de drumuri sunt inchise, iar peste doua sute de localitati au ramas fara curent electric, impreuna cu multe sectii de votare.

Sute de turisti au ramas blocati in Muntii Bucegi si la Ranca, iar armata a intervenit cu TAB-uri in mai multe judete, in timp ce toate scolile din judetele Timis si Suceava vor ramane inchise, luni, din cauza ninsorilor.

"Situatia este dramatica pentru localitatile din judetul Timis, din cauza viscolului si a zapezii si pot lua decizia suspendarii pe una sau mai multe zile a cursurilor. Toate aceste cursuri se vor recupera, sambata", a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru Realitatea Tv.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, situatia la nivel national:

22:05 - La ora 22.00, traficul rutier mai era oprit doar pe Autostrada Timisoara - Arad, in timp ce pe DN 1A traficul este restrictionat doar pentru vehiculele grele.

21:30 - CNADNR a anuntat ca, duminica, in intervalul orar 05:30 - 18:30, s-a actionat cu un numar de 1.215 autoutilaje si s-au raspandit 7.671 tone material antiderapant si doua tone clorura de calciu.

21:20 - Biroul Electoral Judetean Dambovita ar putea solicita sprijinul Armatei pentru transportul membrilor sectiilor de votare care aduc procesele verbale la sediul Prefecturii din zonele inzapezite sau se vor asigura sanii, transmite NewsIn.

21:15 - 52 de elevi din Slatina, al caror autocar a ramas inzapezit la baza telegondolei din statiunea Pasul Valcan din judetul Hunedoara, au coborat pe jos pana in orasul Vulcan, unde au fost cazati la o pensiune pana luni, anunta Mediafax.

20:30 - Cursurile vor fi suspendate luni si in cele opt unitati de invatamant din localitatile prahovene Comarnic si Breaza, din cauza problemelor cu alimentarea cu curent electric, potrivit Ministerului Educatiei.

20:20 - Ministerul Economiei a anuntat ca, la ora 18:00, un numar de 117 localitati de pe raza a 11 judete nu erau alimentate cu energie electrica.

20:15 - Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si a unor accidente de circulatie produse pe teritoriul Ungariei, traficul rutier de la frontiera Nadlac a fost inchis pentru toate categoriile de vehicule. Se poate circula insa prin frontiera Varsand.

20:10 - Alte trei unitati scolare din judetele Arad si Valcea vor fi inchise, luni, din cauza caderilor de zapada. Pe langa scoala din Arad si cele doua din Valcea, 8 scoli si 12 gradinite din judetul Dambovita ar putea sa fie de asemenea inchise din cauza lipsei de energie electrica, a anuntat Ministerul Educatiei.

19:45 - ISU Prahova a trimis la cota 1400 din Muntii Bucegi un ATV cu targa si echipaj SMURD, care va aduce la Sinaia o femeie cu hipertensiune, a anuntat duminica ministrul Sanatatii, Raed Arafat, potrivit Mediafax.

19:30 - Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, incepand cu ora 18:00, autoritatile sarbe au restrictionat traficul autovehiculelor grele care intra pe teritoriul Serbiei prin punctele de trecere a frontierei cu Romania.

19:10 - Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a confirmat pentru Realitatea Tv ca armata a avut interventii in judetele Timis, Dambovita si Gorj, precum si in judetul Botosani, acesta fiind ultimul in care a fost solicitat ajutorul militarilor si al camioanelor, pentru dezapezirea unui autobuz cu pasageri la bord.

18:50 - Cursurile ar putea fi intrerupte si in judetul Harghita, pe langa judetele Suceava si Timis, a anuntat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, precizand ca masura ar urma sa fie luata "pentru ca tot judetul este acoperit de zapada", conform NewsIn.

18:40 - CNADNR anunta ca circulatia este in continuare inchisa pe Autostrada Timisoara - Arad, dar si pe DN67C Novaci - Ranca, in judetul Gorj. Circulatia este restrictionata pe DN6, pe sensul Timisoara - Cenad, dar si pe DN68A, intre Lugoj si Faget, pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

18:30 - Prefectura Galati a solicitat punerea la dispozitie de catre unitatea militara a doua autovehicule 6X6, care sa poata ajuta la tractarea autobuzelor cu buletine de vot si a personalului din sectii, daca va continua sa ninga abundent, transmite NewsIn.

18:20 - Circulatia pe DN 1A, in judetul Prahova, a fost deschisa pentru autovehiculele cu masa mai mica de 7,5 tone. Mai multe localitati din judet sunt in continuare nealimentate cu energie electrica.

18:15 - Mai multe localitati din judetul Vrancea au ramas fara energie electrica, dupa ce firele de alimentare au cedat din cauza greutatii zapezii. Orasele Focsani si Panciu se afla printre asezarile care au probleme cu alimentarea cu curent electric.

Meteo: Alegeri sub cod galben de ninsoare si viscol

18:00 - Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a anuntat ca, la noapte, va ninge in Bucuresti, unde se va asterne un strat de zapada de circa doi centimetri.

17:35 - Cativa primari din vestul tarii au cerut sprijinul armatei, anunta Romania Tv.

17:12 - Un panou de polistiren folosit pentru reabilitarea blocurilor a cazut peste masinile parcate pe marginea drumului, in Ploiesti.

17:08 - Autostrada Timisoara-Arad ramane inchisa, anunta Ministerul Transporturilor.

17:00 - Trei localitati sunt izolate, una din Dambovita, dar si Comarnic si Breaza, din judetul Prahova, anunta Realitatea Tv.

16:50 - 225 de localitati din intreaga tara au ramas fara curent electric, anunta Digi 24. Circa 180 de sectii de votare nu au energie electrica, in toata tara.

16:15 - Circulatia este intrerupata pe A1 Arad-Timisoara (km 503+650 - km 535+850), pe DN 6 Biled-Sannicolau (km 584+000 - km 617+295), pe DN 59C Jimbolia-Sannicolau Mare (km 0+000 - km 41+073) si pe DN 1A, Cheia-Brasov, potrivit CNADNR.

16:00 - Spitalul de pneumofiziologie de la Breaza a ramas fara curent electric, iar 40 de pacienti au fost mutati.

"La Iasi au fost doua ambulante blocate, iar la Timisoara au fost doua cazuri de gravide blocate, care s-au rezolvat. Au fost unele intarzieri, dar impreuna cu ISU s-au rezolvat problemele", a spus ministrul Sanatatii, Raed Arafat.

15:45 - Scolile din judetele Timis si Suceava vor ramane inchise, luni, din cauza ninsorilor.

"Situatia este dramatica pentru localitatile judetului Timis, din cauza viscolului si a zapezii si pot lua decizia suspendarii pe una sau mai multe zile a cursurilor. Toate aceste cursuri se vor recopera, sambata", a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru Realitatea Tv.

Andronescu: Scolile din Suceava si Timis, inchise luni. Se recupereaza sambata

15:30 - Armata intervine cu TAB-uri in trei localitati din judetele Timis, Dambovita si Gorj.

15:00 - DN 1A este blocat in zona Cheia, iar circa 20 de masini au ramas blocate la Valenii de Munte.

14:30 - Sute de turisti aflati in cabane situate cota 1400 din Muntii Bucegi au ramas blocati, iar in Pasul Tihuta zapada atinge 40 de centimetri. Alti 250 de turisti sunt blocati in statiunea Ranca, din judetul Gorj, iar o avalansa s-a produs pe Valea Jiului, intre localitatile Petrosani si Targu Jiu.

Un tren de marfa a ramas blocat in nameti duminica la pranz. Potrivit reprezentantilor din Compania Huilei, acesta urma sa tranziteze Valea Jiului si avea doua vagoane care nu au putut sa treaca de Gara Vulcan, iar raficul rutier este blocat, duminica, pe DN2N, intre localitatile vrancene Bordesti si Dumitresti, mai multe utilaje intervenind in zona pentru remedierea problemei.

Ponta: Multumesc celor care stau in zapada! Cei vinovati vor fi schimbati din functie

Victor Ponta le-a transmis ministrului Administratiei si Internelor si ministrului delegat pentru Administratie ca, acolo unde cei responsabili nu s-au achitat de obligatii, acestia vor fi schimbati din functie, iar contractele vor fi desfacute.

"Domnul Dusa si domnul Stroe, sa imi spuneti maine nu unde a nins mult, ci unde n-au fost contracte incheiate, unde nu s-au achitat de obligatii, ca sa luam masuri pana miercuri. Si pe cine avem de schimbat din functie schimbam, ce contracte avem de reziliat reziliem, pentru ca o sa mai avem zapezi. Celor ce au muncit si muncesc sa le transmiteti multumirile mele. Si miercuri, la sedinta de guvern, daca mai e nevoie de noi resurse sa imi spuneti", a adaugat Victor Ponta.

Codul galben de ninsori a fost prelungit. Luni ar putea ninge in Bucuresti

Ninsorile vor ajunge, luni, si in Bucuresti, Capitala intrand sub avertizarea de cod galben de ninsori. Codul galben de ninsori a fost emis de Administratia Nationala de Meteorologie, pentru intervalul duminica noaptea - prima parte a zilei de luni, cand sunt asteptate precipitatii abundente in jumatatea de est a tarii.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#ninsori Romania, #drumuri blocate zapada Romania, #viscol Romania, #scoli inchise ninsoare Romania, #turisti blocati ninsoare, #ninsoare alegeri parlamentare , #ninsori