24 de minori, trimisi in judecata pentru omor in primele sase luni ale anului

Miercuri, 04 August 2010, ora 18:33
1107 citiri
24 de minori, trimisi in judecata pentru omor in primele sase luni ale anului

24 de minori au fost trimisi in judecata pentru omor, iar alti sase minori pentru lovituri cauzatoare de moarte, in primele sase luni ale anului, dupa cum arata bilantul Ministerului Public, dat publicitatii miercuri.

Numarul inculpatilor trimisi in judecata a crescut cu 10% fata de aceeasi perioada din anul trecut, fiind deferiti instantelor de judecata competente 28.300 de inculpati(fata de 25.603 anul trecut), din care 4.329 in stare de arest preventiv, cu 29,4% mai mult decat anul trecut, iar din numarul total, 2.034 inculpati trimisi in judecata au fost minori.

Statistica evidentiaza ca intregul volum de activitate al Ministerului Public a inregistrat o crestere cu 14,8% fata de anul trecut.

Indicatorul de finalizare a cauzelor prin rechizitorii a inregistrat o crestere cu 7% fata de 2009 (cand au fost intocmite 19.681 rechizitorii), astfel ca, in perioada de referinta au fost intocmite 21.036 rechizitorii.

Cauzele solutionate prin rechizitoriu au vizat pagube totale de 16.391.440.475 lei, 38.036.213 euro si au fost dispuse masuri asiguratorii in valoare de 56.755.189 lei.

Starea infractionala in raport cu inculpatii trimisi in judecata releva o crestere cu 10% a mediei inculpatilor trimisi in judecata la 100.000 locuitori .

A crescut numarul de infractiuni fata de anul trecut

Cresteri semnificative in raport cu aceeasi perioada de referinta a anului 2009 s-au inregistrat, potrivit datelor statistice, in cauzele avand ca obiect infractiuni contra persoanei, patrimoniului public si privat, autoritatii, evaziunii fiscale, traficului de persoane, coruptiei, infractiunilor de ucidere din culpa, infractiunilor la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Pentru comiterea de infractiuni contra persoanei au fost trimisi in judecata 5391 inculpati. Un numar de 517 inculpati au fost trimisi in judecata pentru comiterea infractiunii de omor (dintre acestia 24 inculpati minori), iar 370 inculpati au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de crima organizata, dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

157 de inculpati au fost trimisi in judecata pentru comiterea infractiunii de trafic de persoane, 62 inculpati pentru comiterea infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte (din care 6 inculpati minori), 286 inculpati pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala grava.

Ministerul Public mai constata o crestere a numarului de inculpati trimisi in judecata in cazuri de coruptie.

Modul de abordare a fenomenului infractional in domeniul coruptiei, setul de masuri dispuse si strategiile locale de combatere a 'micii coruptii' adaptate specificului zonal a determinat cresteri cu 27% a numarului inculpatilor trimisi in judecata, fiind trimisi in judecata 588 de inculpati).

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#minori trimisi judecata, #minori omor, #minori omor 2010, #minister public bilant , #omor