Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa de azi: Asasinat la Piatra Neamt: Eliberat conditionat, un interlop isi ucide rivalii

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 08:05
11585 citiri
Presa de azi: Asasinat la Piatra Neamt: Eliberat conditionat, un interlop isi ucide rivalii
Foto: Adevarul

Moartea interlopului Gheorghita Mararu, impuscat duminica, intr-o cafenea din centrul orasului Piatra-Neamt, tine prima pagina a cotidienelor din presa centrala.

Barbatul a fost impuscat de cinci ori de un atacator dintr-o banda interlopa rivala, iar fratele victimei, Bogdan Mararu, a ajuns la spital cu mai multe rani provocate de gloante.

"Impuscaturi pe strazile din Piatra Neamt: Un interlop local a fost ucis", titreaza Jurnalul National, in timp ce Puterea scrie despre "Asasinat la Piatra Neamt. Eliberat conditionat, un interlop isi ucide rivalii in plina strada".

Subiectul este dezbatut si de Adevarul, care precizeaza si motivul asasinatului, prin titlul "Camatar ucis din razbunare".

Daca Romania Libera titreaza "Cine este Gheorghe Mararu, interlopul ucis la Piatra Neamt", explicand cititorilor cine este victima, Gandul, care titreaza "Dedesubturile impuscaturilor de la Neamt. Executati de un detinut scos pentru cumintenie", surprinde istoricul conflictelor dintre cei doi interlopi.

Jurnalul National: Impuscaturi pe strazile din Piatra Neamt: Un interlop local a fost ucis

Un afacerist controversat din Piatra Neamt, Gheorghita Mararu, a fost impuscat de cinci ori, duminica, in plina zi, intr-o cafenea din Piatra Neamt. La scurt timp, medicii de pe ambulanta au anuntat ca victima, in varsta de 32 de ani, a murit.

Aceasta se afla cu mai multi prieteni in localul Cafe Latino din centrul orasului. Potrivit martorilor, de Gheorghita Mararu s-a apropiat un barbat, care a scos un pistol si l-a impuscat de cinci ori, relateaza Jurnalul National.

Victima a fost transportata in stare grava la Spitalul Judetean Neamt, insa medicii erau sceptici in privinta sanselor de supravietuire, din cauza ranilor multiple in torace si abdomen.

Puterea: Asasinat la Piatra Neamt. Eliberat conditionat, un interlop isi ucide rivalii in plina strada

In incident a fost ranit, de asemenea, si Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghita Mararu, iar, potrivit medicilor, persoana ranita are nevoie de aproximativ zece zile de spitalizare.

Autoritatile au precizat ca, din primele cercetari, se pare ca a fost vorba despre o chestiune personala intre agresor si cele doua victime.

Politia incearca sa-l identifice pe atacator, care, cel mai probabil, face parte dintr-o banda rivala. Din primele informatii, se pare ca este vorba despre Cristian Chilat, zis Falau, in varsta de 40 de ani, care a mai fost implicat si in alte incidente, scrie Puterea.

Gandul: Dedesubturile impuscaturilor de la Neamt

Si jandarmii au venit in ajutorul politiei, pentru a ajuta la strangerea probelor necesare investigatiei. La nivelul Politiei Nationale a fost constituita o echipa de coordonare a masurilor intreprinse de politistii nemteni, formata din inspectorul general al Politiei Romane, chestor de politie Petre Toba, precum si din ofiteri specialisti.

Intre timp, in mod ciudat, procurorul criminalist care coordoneaza ancheta in acest caz a interzis politistilor sa difuzeze fotografia suspectului, care este considerat deosebit de periculos, precizeaza Gandul.

In acest fel, oamenii care l-ar putea intalni risca sa devina posibile tinte ale acestuia si nici nu pot anunta autoritatile, asa cum in mod normal prevad procedurile standard.

Adevarul: Camatar ucis din razbunare

Nu este pentru prima oara cand Falau il ataca pe Gheorghita Mararu. El a fost retinut in 2008, arestat si eliberat ulterior, in urma cu trei luni, inainte de termen. El a ajuns la inchisoare tocmai pentru ca a dat foc autoturismului lui Gheorghita Mararu, fiind condamnat pentru distrugere.

De asemenea, apropiati ai celor doua clanuri rivale cred ca razbunarea asupra fratilor Mararu are legatura si cu incendiul de la magazinul Onym, spatiu comercial aflat in centrul orasului, ars din temelii saptamana trecuta, potrivit Adevarul.

Tiberiu Cristodorescu, unul dintre camatarii ieseni despre care s-a spus ca, in 2005, trebuia sa fie asasinat la comanda lui Gheorghe Mararu, crede ca stie ce l-a determinat pe Cristian Chilat sa comita gestul extreme de duminica.

"Cand a iesit Falau din puscarie, Mararu l-a prins cu niste oameni, l-au pus in genunchi intr-o cafenea, i-a spus sa nu se mai apropie de el. Era singur si disperat si prea multa minte nu are. Nu s-a ascuns, l-a impuscat in mijlocul zilei", a explicat interlopul.

Potrivit unor surse din lumea interlopa, fratele supravietuitor a promis de pe patul spitalului o recompensa de 1 milion de euro pentru cel care-l va prinde pe Cristian Chilat. De altfel, apropiati ai interlopilor impuscati au fost vazuti duminica dupa-amiaza scotocind padurile din pasul Tazlau, o trecatoare aflata la 45 de kilometri de Piatra Neamt.

Romania Libera: Cine este Gheorghe Mararu, interlopul ucis la Piatra Neamt

Daca atat autoritatile, cat si interlopii il cauta pe principalul suspect al asasinatului, jurnalistii realizeaza o radiografie a legaturilor primejdioase pe care le avea victima cu lumea interlopa. Gheorghe Catalin Mararu este finul interlopului basarabean Vasile Rodideal. Ambii au fost acuzati, in 2006, de uz de fals si de cumpararea influentei.

Numele lui Mararu si Rodidal mai figureaza in alt dosar penal, alaturi de fostul deputat PSD de Neamt, Iulian Tocu. In schimbul unui miliard de lei, Tocu le-ar fi cerut celor doi sa intervina pe langa un lichidator judiciar cu scopul de a cumpara firma "Comat" Neamt la un pret mai mic. Anchetatorii precizau ca Mararu si Rodideal ar fi cerut doua miliarde de lei, dar Tocu le-ar fi oferit doar unul, subliniaza Romania Libera.

In septembrie 2010, Rodideal a fost achitat de Curtea de Apel Iasi pentru comiterea infractiunilor de coruptie, pe motiv ca acuzatiile procurorilor DNA nu erau sustinute de probe.

Mararu nu avea insa legaturi doar cu lumea interlopa. In februarie 2006, masina de lux a lui Gheorghe Mararu a fost incendiata in Piatra Neamt. Mararu a fost adus la locul faptei chiar de Ovidiu Popa ce a fost legitimat de politistii nemteni , acestia raportand incidentul, relatia de amicitie dintre cei doi fiind evidenta.

Popa a fost mutat la Politia Capitalei, conducerea IGPR considerand ca afisarea sa alaturi de Mararu era una nepotrivita. Atunci a fost inceputa si cercetarea disciplinara a lui Popa.

D.R.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#interlop impuscat Piatra Neamt, #gheorghe mararu falau piatra neamt, #georghe marau impuscat, #interlop ucis Piatra Neamt , #omor
Comentarii
Poza TOM
TOM
rank 5
Ăsta este statul de drept al democratiei originale Iliescu-KGB! Ce vreti dacă sentinta de colaborator al Securitatii a lui Dan Voiculescu este mai putin importanta decat decizia de necolaborator a lui Lazslo Tokes? Mare scarbă!! Mare scarbă!!