Ultimul mesaj al papei Francisc in fata zecilor mii de romani: Un viitor de progres si pace! Sa construiti o patrie mai dreapta!

Duminica, 02 Iunie 2019, ora 13:57
6105 citiri
Ultimul mesaj al papei Francisc in fata zecilor mii de romani: Un viitor de progres si pace! Sa construiti o patrie mai dreapta!
Foto: captura video

Papa Francisc le-a transmis celor aproximativ 100.000 de credinciosi adunati duminica, pe Campia Libertatii de la Blaj, ca ii incredinteaza Fecioarei Maria, care sa ii calauzeasca "spre un viitor de un autentic progres si de pace" si spre construirea "unei patrii din ce in ce mai dreapta si mai fraterna".

In cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Blaj au fost beatificati sapte episcopi greco-catolici martiri: Valeriu Traian Frentiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Balan, Alexandru Rusu si Iuliu Hossu.

"Inainte de a termina aceasta Dumnezeiasca Liturghie, doresc sa va salut inca o data pe voi toti aici prezenti si pe cei pe care i-am intalnit in aceste zile, multumindu-va tuturor pentru primirea calduroasa, ii salut cu respect pe domnul presedinte al republicii si pe celelalte autoritati, exprimandu-mi recunostinta sincera pentru colaborarea rodnica in ceea ce priveste pregatirea si desfasurarea acestei vizite", a spus Sfantul Parinte.

Papa Francisc a adaugat ca este recunoscator Bisericii Ortodoxe Romane pentru primirea in spirit fratern. "Sunt recunoscator Preafericirii Sale, Patriarhul Daniel, Sfantului Sinod, Clerului si credinciosilor Bisericii Ortodoxe din Romania, care m-au primit in spirit fratern! Domnul sa binecuvanteze aceasta straveche si distinsa Biserica si s-o sustina in misiunea ei", a afirmat papa Francisc.

"Adresez un salut plin de afectiune si de recunostinta Prea Fericirii Voastre, cardinal Lucian Muresan. Ii salut pe credinciosii Bisericii Catolice: episcopii, preotii, persoanele consacrate si credinciosii laici din Bucuresti si din Iasi, precum si pe numerosii pelerini veniti la Sumuleu Ciuc.

Ii multumesc lui Dumnezeu care mi-a dat posibilitatea de a ma ruga cu voi si de a va incuraja in angajamentul vostru de evanghelizare si de marturie a caritatii. Aici, la Blaj, pamant de martiriu, de libertate si milostivire, va aduc omagiul meu voua, fii ai Bisericii Greco-Catolice care, de trei secole, dati marturie, cu ardoare apostolica, despre credinta voastra", a mai spus Suveranul Pontif.

In final, Papa Francisc s-a adresat tuturor romanilor: "Preacurata Fecioara Maria sa reverse ocrotirea ei materna asupra tuturor cetatenilor Romaniei, care, in decursul istoriei, s-au incredintat mereu mijlocirii ei. Ei va incredintez pe voi toti si Ii cer sa va calauzeasca pe drumul vostru de credinta, pentru a inainta spre un viitor de un autentic progres si de pace si astfel sa contribuiti la construirea unei patrii din ce in ce mai dreapta si mai fraterna".

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Papa Francisc mesaj Blaj, #Francisc mesaj pelerini Blaj, #papa Francisc vizita Campia Libertatii , #papa Francisc in Romania