Adina Florea a ajuns procuror-sef adjunct al Sectiei de anchetare a magistratilor

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 23 Octombrie 2018, ora 14:14
10357 citiri
Adina Florea a ajuns procuror-sef adjunct al Sectiei de anchetare a magistratilor
Foto: Alexandra Pandrea/Mediafax/Hepta.ro

Adina Florea a fost numita, marti, procuror-sef adjunct al Sectiei de investigare a magistratilor de catre conducerea CSM, la propunerea Florena Strechi, procurorul-sef al acestei structuri din Parchetul General.

Adina Florea este implicata si in procedura de numire la sefia DNA, fiind propusa de Tudorel Toader pentru aceasta functie de conducere. Ea si-a inceput astazi activitatea la Sectia de investigare a magistratilor in calitate de procuror pe functie de executie, scrie Mediafax.

"Ne apucam de treaba", a declarat procurorul la intrarea in Parchetul General.

Adina Florea sustine ca inscrierea pentru un post de procuror de executie in Sectia de ancheta a magistratilor nu este o varianta de rezerva, reiterand ideea potrivit careia, daca va fi acceptata de Klaus Iohannis la DNA, va merge acolo.

Cine conduce Sectia

Sectia este condusa de Florena Strechi, de la Parchetul General. De asemenea, pe functii de executie vor mai lucra si procurorii Codruta Chindea (de la Brasov), Sorin Iasinovschi (de la Suceava) si Magdalena Olteanu (de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 6).

Potrivit unor oficiali din cadrul Parchetului General, Florena Strechi l-a informat de dimineata pe procurorul Augustin Lazar ca intentioneaza sa o propuna pe Adina Florea in functia de procuror-sef adjunct al Sectiei.

Care este procedura

Modificarile la Legea 304/2005 privind organizarea judiciara stabilesc modul in care este numit procurorul-sef adjunct al Sectiei:

Articolul 88^4

(1) Procurorul-sef adjunct al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie este numit in functie de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea motivata a procurorului-sef sectie, dintre procurorii deja numiti in cadrul sectiei.

(2) Numirea in functia de procuror-sef adjunct al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie se face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

(3) Revocarea procurorului-sef adjunct al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie se face de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea motivata a procurorului-sef sectie, in cazul exercitarii necorespunzatoare a atributiilor specifice functiei, in cazul in care acesta a fost sanctionat disciplinar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Adian Florea DNA, #Adina Florea Tudorel Toader , #Parchet