Europarlamentarul Roberta Metsola, despre Kovesi: Europa si statul de drept sunt, in final, castigatoarele

Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 09:57
7638 citiri
Europarlamentarul Roberta Metsola, despre Kovesi: Europa si statul de drept sunt, in final, castigatoarele
Foto: Facebook/Roberta Metsola

Europarlamentarul maltez Roberta Metsola, una dintre vocile importante ale Parlamentului European si care a tinut practic zid in fata campaniei de denigrare coordonata de guvernul roman contra candidaturii Laurei Codruta Kovesi la Parchetul European, explica, intr-o declaratie pentru Ziare.com, ce inseamna desemnarea fostei sefe a DNA drept candidat comun a PE si al Consiliului UE.

"Sunt incantata ca doamna Kovesi a reusit in cele din urma sa obtina majoritatea de voturi in Consiliu.

Ea s-a dovedit a fi o luptatoare neinfricata impotriva coruptiei si este exact persoana de care Europa are nevoie pentru a conduce Parchetul European.

Sper ca asta va insemna si o confirmare oficiala rapida a numirii sale, lucru care va permite EPPO sa inceapa sa functioneze.

Un Parchet European puternic este crucial pentru a restabili increderea in institutiile UE, fiind un garant al dreptului cetatenilor de a trai fara coruptie si in conditiile egalitatii in fata legii.

Doamna Kovesi este persoana potrivita pentru a fi procuror sef si o felicit nu numai pentru competenta ei, ci pentru demnitatea sa linistita si curajul aratat sub presiunea intensa de pe tot parcursul acestui proces. PPE a stat intotdeauna ferm in sprijinul candidaturii doamnei Kovesi, iar europarlamentarii romani din PPE au jucat un rol extrem de important in asigurarea acestui rezultat.

Cu totii suntem mandri, dar Europa si statul de drept sunt cele care in final sunt castigatoarele acestui proces".

Roberta Metsola a facut parte din Comisia LIBE care a decis ca L.C. Kovesi este cel mai bun candidat pentru Parchetul European, in calitate de coordonator PPE. A fost critica la adresa campaniei guvernului roman de a bloca ascensiunea lui Kovesi in functia europeana si a denuntat tonul agresiv, defaimator al unor europarlamentari PSD.

"Ce pot sa va spun, insa, este ca atunci cand un reprezentant al unui guvern se refera la o persoana, la cineva care s-a manifestat critic la adresa Puterii - asa cum ar trebui sa fie permis in orice societate democratica-, folosind etichete de genul "tradator" sau "dusman al statului", aceasta este o tactica de tip fascist, de neacceptat.

Orice mesaj, orice mail care incearca sa transmita acest mesaj este, pentru mine, de neacceptat", spunea Metsola in februarie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Kovesi Metsola Parchet European , #Parchet