IPS Teodosie trebuie sa se prezinte, vineri, la Parchetul General

Vineri, 28 August 2009, ora 09:25
1482 citiri
IPS Teodosie trebuie sa se prezinte, vineri, la Parchetul General
Foto: Ziua de Constanta

IPS Teodosie este asteptat sa se prezinte, vineri dimineata, la Parchetul Inaltei Curti de Casatiei si Justitie in legatura cu dosarul in care este urmarit penal pentru instigare la fals intelectual si luare de mita.

Arhiepiscopia Tomisului afirma, intr-un comunicat de joi, dupa ce mass-media a facut public faptul ca impotriva IPS Teodosie s-a inceput urmarirea penala, ca Arhiepiscopul Tomisului "accepta aceasta cercetare cu demnitate si, stiindu-se nevinovat, are incredere in demersurile Justitiei".

"Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Teodosie, al Tomisului, indiferent de speculatiile pe care mass-media si le poate ingadui, in goana dupa senzational, in calitate de cetatean al acestei tari si de slujitor al Bisericii Ortodoxe, accepta aceasta cercetare cu demnitate si stiindu-se nevinovat, are incredere in demersurile Justitiei romane, pentru stabilirea adevarului", se afirma intr-un comunicat de presa emis de institutie.

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei precizeaza ca, potrivit Codului de Procedura Penala, prezumtia de nevinovatie este o regula de baza a oricarui proces penal si ca "orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva".

Ancheta procurorilor a inceput dupa dezvaluirile ziarului "Romania Libera", potrivit caruia acesta ar fi cerut bani si cadouri pentru a-l ajuta pe un reporter sa se inscrie la facultate si sa devina preot.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a prezentat, pe 30 iulie, la Parchetul General, pentru a fi audiat.

Potrivit unor surse judiciare, IPS Teodosie s-a mai prezentat o data la Parchetul General, in iulie, cand ar fi refuzat sa faca orice fel de declaratie.

Dosarul in care este cercetat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ajuns la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta si-a declinat competenta in acest caz, in mai, intrucat IPS Teodosie are calitatea de Inalt prelat.

Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta si-a declinat competenta in acest caz dupa ce a primit o adresa de la Arhiepiscopia Tomisului in care se precizeaza oficial calitatea Inaltului prelat. Arhiepiscopul Tomisului face parte din Marele Cler, iar, potrivit legii, ierarhii care apartin acestei categorii pot fi cercetati numai de catre Parchetul General.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#IPS Teodosie mita, #urmarire penala Teodosie, #Teodosie Arhiepiscopie Tomis, #Teodosie spaga , #Parchet