Parchetul General a inceput urmarirea penala pentru spalare de bani, in dosarul privind finantarea USR

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 11:28
8884 citiri
Parchetul General a inceput urmarirea penala pentru spalare de bani, in dosarul privind finantarea USR
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Parchetul instantei supreme a deschis un dosar in care a fost inceputa urmarirea penala in rem (asupra faptelor), pentru delapidare, spalare de bani si conflict de interese, dupa sesizarea privind o posibila finantare ilegala a USR.

"Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost inregistrat la inceputul acestui an un dosar avand obiectul mentionat de dumneavoastra, fiind inceputa urmarirea penala cu privire la fapta, sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, spalare de bani si conflict de interese", arata Parchetul General, in raspunsul transmis la solicitarea News.ro privind data la care a fost depusa sesizarea si titularul plangerii privind presupusa cheltuire ilegala a unor fonduri de campanie din partea USR.

Parchetul precizeaza ca aceasta cauza este in curs de solutionare, iar pana la acest moment "au fost efectuate diverse acte de procedura".

Procurorul general Augustin Lazar a precizat, pentru Mediafax, ca dosarul vizeaza, de fapt, USB in alegerile locale.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, in 27 ianuarie, ca procurorul general Augustin Lazar nu i-a raspuns la intrebarea pe care a pus-o la o emisiune daca a primit o plangere de la AEP privind finantarea ilegala a USR.

"Stiu ca nu are voie sa dea curs la acel dosar, dar sa raspunda daca a primit-o sau nu, daca blocheaza dosarul sau daca l-a repartizat", a spus Liviu Dragnea.

Ulterior, liderul USR, Nicusor Dan, a subliniat ca nu exista nicio ancheta care sa vizeze finantarea USB/USR, dupa ce in spatiul public au fost lansate acuzatii privind finantarea acestui partid.

"Realitatea pe care o construiesc politicienii interesati de amnistie si gratiere si cutiile lor de rezonanta din presa e demna de Alice in Tara Minunilor. Dupa stirile potrivit carora cainii primesc bani pentru protest, notita ca USB/USR ar fi fost sponsorizata de persoane fara adapost nu mai mira pe nimeni", a scris pe Facebook Nicusor Dan, la sfarsitul lui ianuarie.

Liderul USR a precizat ca va repeta, de fiecare data cand este cazul, adevarul despre donatiile primite de USR. "Finantarea campaniei electorale pentru alegerile locale din Bucuresti a fost verificata de catre Autoritatea Electorala Permanenta care a constatat legalitatea ei si a decis decontarea sumelor cheltuite. Nu exista nicio ancheta care sa vizeze finantarea USB/USR, asa cum se sustine, in mod fals, in notita publicata azi pe siteuri de news si in emisiunile unor televiziuni.

Toate acuzatiile absurde aduse USR demonstreaza un singur lucru, ca le este frica", a aratat Nicusor Dan.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#USR spalare de bani dosar Parchet , #Parchet