Deputata PSD, acuzata de fals - ANI a sesizat Parchetul

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 16:06
2824 citiri
Deputata PSD, acuzata de fals - ANI a sesizat Parchetul
Foto: observator.ro

Deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache a intrat in vizorul Agentiei Nationale de Integritate. Inspectorii ANI o acuza pe social-democrata de fals in declaratii, infractiune prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal al Romaniei, motiv pentru care au sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 16.11.2010, cu privire la nerespectarea de catre doamna Dumitrache Ileana Cristina, Deputat in Parlamentul Romaniei, a dispozitiilor legale privind depunerea si completarea declaratiilor de avere si de interese", se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei Nationale de Integritate.

Deputata este acuzata ca nu a completat informatii corecte in declaratiile sale de avere si de interese, cu privire la veniturile dobandite si calitatile detinute. Printre acuzatii se numara faptul ca Ileana Dumitrache nu a mentionat in declaratia depusa in decembrie 2008 a veniturilor din salarii la functia de baza de la angajatorul S.C. Eurosantis S.R.L. De asemenea, in declaratia de avere depusa in februarie 2009 aceasta nu a mentionat veniturile obtinute in calitate de deputat, veniturile din salarii in afara functiei de baza de la angajatorul S.C. 2X1 Holding Cape Midia Shipyard S.A. - Navodari, precum si venituri din salarii in afara functiei de baza de la angajatorul Fundatia Gaudeamus.

Omisiuni similare au fost constatate si la declaratiile de avere depuse in iunie 2009, iunie 2010 si octombrie 2010.

"In declaratia de interese depusa la data de 15.12.2008, nu au fost inscrise informatii la niciuna dintre rubricile formularului, desi, conform datelor inscrise la Oficiul National al Registrului Comertului, reiese ca doamna Dumitrache Ileana Cristina detine calitatea de asociat in cadrul S.C. DACIA TOUR S.A. Constanta".

In comunicatul ANI se mai precizeaza ca deputata PSD a fost informata in decembrie 2010, in martie 2011 si in aprilie 2011 despre declansarea procedurii de evaluare in cazul sau precum si a drepturilor pe care le are, de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date si informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, dar aceasta nu a dat curs invitatiilor adresate.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#deputat Ileana Dumitrache integritate, #ANI sesizare parchet deputat Dumitrache, #Cristina Dumitrache deputat , #Parchet