Nitu, despre redeschiderea dosarului "Flota": Aceasta imprejurare va fi avuta in vedere

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 11:37
6243 citiri
Nitu, despre redeschiderea dosarului "Flota": Aceasta imprejurare va fi avuta in vedere
Foto: Lumea Justitiei

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, joi, inainte de sedinta de plen a CSM, referitor la o posibila redeschidere a dosarului "Flota", ca "aceasta imprejurare va fi avuta in vedere", precizand ca vor fi numeroase persoane care vor face "fel si fel de solicitari".

"Noi, procurorii, ne exercitam atributiile asa cum sunt ele prevazute de lege si nu suntem influentati de final de mandat, inceput de mandat. Cu siguranta, aceasta imprejurare va fi avuta in vedere si intuiesc ca vor fi numeroase persoane care vor face fel si fel de solicitari, probabil", a spus Tiberiu Nitu.

Seful Ministerului Public a adaugat ca aceste analize vor fi facute in baza probelor si pe baza dispozitiilor Codului de procedura penala.

Fost director SIE despre justitia pe vremea lui Nastase: Sa dam drumul la dosarul Flota?

Dosarul "Flota" a avut ca obiect stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infractiuni savarsite de cei care ar fi initiat si derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanta cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, in perioada aprilie 1991 - august 2000.

Traian Basescu a fost implicat in dosar ca ministru al Transporturilor. O expertiza publicata in timpul primului mandat de presedinte al lui Basescu a aratat ca nu s-a inregistrat niciun prejudiciu pentru partea romana, fapt folosit de seful statului in declaratii publice pentru a-i sanctiona pe cei care l-au invinovatit, de-a lungul timpului, de vanzarea Flotei.

Presedintele Traian Basescu spunea, in iunie 2012, ca, din cate stie, nu are niciun dosar penal, dosarele "Casa din Mihaileanu" si "Flota" fiind inchise, el apreciind ca atacurile pe aceasta tema reprezinta minciuni ale "puscariabililor".

Basescu arata atunci ca dosarul "Flota" a fost inchis. "Povestea cu Flota o stiti. Au fost 111 sau 109 inculpati. A existat un procuror al Departamentului National Anticoruptie, Amariei, care a refuzat sa semneze rechizitoriul. Dosarul este inchis, oamenii sunt nevinovati", a spus Basescu.

Premierul Victor Ponta declara, in noiembrie 2013, ca presedintele Traian Basescu nu va mai fi nimic dupa 2014, poate doar "vreun inculpat" daca va fi cazul, deoarece ii va expira imunitatea care l-a "salvat" pana acum de un dosar in cazul casei din Mihaileanu si al Flotei si de care poate ar avea nevoie si pentru terenul din Calarasi.

El a precizat insa ca nu se refera la nimic concret, ca vorbeste in principiu, la genul "daca ar fi cazul", si ca aceasta este treaba justitiei, nu a lui.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Tiberiu Nitu redeschidere dosar Flota, #Nitu Basescu redeschidere Flota, #Nitu Basescu dosar Flota , #Parchet