Olandezul suspectat de uciderea fetitei din Dambovita, pus sub acuzare pentru omor calificat si agresiune sexuala

Luni, 23 Septembrie 2019, ora 15:40
12594 citiri
Olandezul suspectat de uciderea fetitei din Dambovita, pus sub acuzare pentru omor calificat si agresiune sexuala
Foto: captura video Observator TV

Cetateanul olandez suspectat in cazul uciderii fetitei de 11 ani din judetul Dambovita a fost pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita, pentru omor calificat, agresiune sexuala si lipsire de libertate in mod ilegal prin rapire.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, procurorul Georgeta Camelia Matei, a declarat pentru News.ro ca suspectul a fost pus sub invinuire pentru trei infractiuni, respectiv omor calificat, agresiune sexuala si lipsire de libertate in mod ilegal prin rapire.

Primele concluzii ale medicilor legisti in urma necropsiei arata ca fetita de 11 ani a murit in urma strangularii cu un lat din material textil, a declarat sursa citata.

In ceea ce priveste agresiunea sexuala, se fac in continuare analize, a precizat reprezentantul Parchetului.

Surse judiciare sustin ca cetateanul olandez a parasit teritoriul Romaniei inainte ca fata de el sa inceapa procedura penala, urmand ca autoritatile judiciare romane sa faca demersurile privind localizarea lui si luarea unei masuri preventive fata de acesta. Conform unor surse, pe olandez il cheama Johannes Visscher.

Fetita de 11 ani din localitatea Gura Sutii, care vineri nu s-a mai intors acasa de la scoala, a fost gasita duminica, moarta. Anchetatorii au anuntat ca fetita a fost ucisa in aproximativ 30 de minute din momentul rapirii.

Mihaela Adriana Fieraru a disparut pe drumul de la scoala catre casa, trupul sau, cu urme de violenta, fiind gasit in niste tufisuri in afara localitatii.

Procurorul de caz a indicat duminica, intr-o conferinta de presa, ca, potrivit datelor existente, la momentul sesizarii organelor penale fetita nu mai era in viata.

"Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, l-am vazut in imagini cand a iesit din Gura Sutii si a intrat in urmatoarea localitate dupa o jumatate de ora, iar distanta putea fi parcursa in doar cateva minute. Nu se justifica timpul parcurs", a spus el.

El a afirmat ca fetita a fost ucisa in cel mult jumatate de ora dupa ce a fost rapita.

Procurorul a confirmat ca sunt urme de violenta pe corpul fetitei, dar a subliniat ca se va stabili la autopsie daca anumite urme de violenta sunt produse de animalele salbatice.

El a mai spus ca principalul suspect este un cetatean strain.

Masina inchiriata cu care fetita a fost rapita pe drumul de la scoala catre casa a fost verificata de specialisti, fiind prelevate probe.

De asemenea, au avut loc perchezitii intr-un apartament din Capitala care ar fi fost inchiriat de barbatul cu cetatenie olandeza care ar fi rapit-o si ucis-o pe fetita.

Totodata, imagini cu masina in care apare si fetita au fost preluate de camerele de supraveghere de la Primaria localitatii.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#crima fata 11 ani Dambovita , #pedofil