Canicula in penitenciare: Deschidem celulele, sa se faca curent

Sambata, 14 August 2010, ora 16:38
1960 citiri
Canicula in penitenciare: Deschidem celulele, sa se faca curent
foto: Realitatea TV

Detinutii vor avea voie sa tina usile celulelor deschise, prin rotatie, acestea urmand sa fie asigurate doar cu grilajele metalice, pentru a se proteja impotriva caniculei, iar cei care muncesc vor avea un program redus de lucru.

O alta masura luata de conducerea ANP pentru prevenirea imbolnavirilor si diminuarea starii de disconfort in randul persoanelor private de libertate a fost stabilirea unui program continuu de aerisire si ventilare a camerelor de detinere si a spatiilor inchise unde se desfasoara activitati cu detinuti, se arata intr-un comunicat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

De asemenea, s-a decis cresterea timpului alocat activitatilor sportive si de plimbare desfasurate in aer liber, cu evitarea perioadei de maxima intensitate solara.

Administratiile penitenciarelor vor pune la dispozitia celor aflati in custodie, permanent, apa, atat pentru consum, cat si pentru igiena, in acest sens facandu-se demersuri pentru a se asigura prin punctele comerciale din incinta penitenciarelor a unei cantitati suficiente de apa minerala si bauturi racoritoare.

In perioada caniculei, angajatii ANP vor respecta strict regulile igienico-sanitare referitoare la depozitarea alimentelor, prepararea, transportul si servirea hranei persoanelor private de libertate. Totodata, se va reduce programul de munca al detinutilot, astfel incat sa se evite orele de maxima caldura, cu asigurarea echipamentului de protectie, dusuri si 2-4 litri apa/persoana.

Alte masuri luate de conducerea ANP in perioada caniculei sunt: reanalizarea aptitudinii de munca a persoanelor private de libertate, urmarind depistarea precoce a contraindicatiilor pentru munca la temperaturi crescute, efectuarea periodica a controlului bacteriologic al apei potabile si reinstruirea personalului cu atributii pe linia prevenirii si stingerii incendiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#canicula penitenciare romania, #conditii penitenciare romania , #penitenciar