Directorul inchisorii de la Targu Jiu, acuzat ca primea spaga de la concubina unui detinut UPDATE

Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 10:53
4687 citiri
Directorul inchisorii de la Targu Jiu, acuzat ca primea spaga de la concubina unui detinut UPDATE
Foto: Arhiva Pixabay

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat, marti, o ancheta la Penitenciarul Targu Jiu, acuzandu-l pe directorul Ion Popescu de infractiuni de coruptie in legatura cu favorizarea unui detinut.

Comisarul Ion Popescu este acuzat de sindicalisti ca in calitate de director a solicitat si a primit in mai multe randuri foloase de la o femeie, concubina unui detinut, in schimbul unor favoruri acordate acestuia, constand in vizite intime, recompense si, implicit, liberarea conditionata in avans.

"Sub masca unor asa-zise sponsorizari, directorul penitenciarului a solicitat numitei MDL medicamente, materiale si utilaje pe care aceasta le-a predat directorului Ion Popescu, fara insa a fi certificata inregistrarea acestora in gestiunea penitenciarului", arata FSANP.

Potrivit presei locale, detinutul ar fi Sandel Alexandrescu, fost patron de farmacie in Arges si sot al directoarei DSP Arges la acel moment. El a ajuns dupa gratii, dupa ce instanta suprema l-a condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare, intr-un dosar de inselaciune.

Acuzatiile FSANP

Directorul, detinutul si iubita acestuia ar fi vinovati de luare, respectiv, dare de mita si trafic, respectiv, cumparare de influenta. Sindicalistii sustin ca Ion Popescu nu ar fi la prima abatere,in 2014 acesta ar fi fost anchetat pentru fapte similare in favoarea lui Ionel Mantog.

"Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor va sesiza si organele de urmarire penala existand suspiciunea ca Administratia Nationala a Penitenciarelor il va face scapat si de aceasta data pe directorul Penitenciarului Targu Jiu, comisarul Ion Popescu", au precizat sindicalistii.

Fostul secretar de stat in Ministerul Economiei, Ionel Mantog, a fost incarcerat in perioada 2012-2015, pentru a executa o condamnare de 5 ani in dosarul stramutatilor de lux, fiind acuzat, intre altele, de abuz in serviciu.

UPDATE: Reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) spun ca nu detin informatii in legatura cu situatia de la penitenciarului din Targu Jiu.

"La acest moment, noi nu detinem informatii cu privire la aceste acuzatii, dar in cazul in care ne vor parveni si se vor impune masuri din partea ANP, cu siguranta acestea se vor dispune", a declarat, Cristina Enache, purtatorul de cuvant al Administratiei, pentru Mediafax.

I.S.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ANP Targu Jiu, #penitenciare plangere Targu Jiu , #penitenciar
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
vai , vai , vai , ce problema mare aveti acum de rezolvat !