Detinutii isi pot face credit din inchisoare

Miercuri, 31 August 2011, ora 12:14
2201 citiri
Detinutii isi pot face credit din inchisoare

Incepand din august, condamnatii aflat in 10 inchisori vor putea sa-si faca credit, pentru o perioada de sase luni.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, remis Ziare.com, este vorba despre "Proiectul pilot privind Sistemul de creditare pentru persoanele private de libertate".

Acest sistem de creditare va fi derulat pe o perioada de 6 luni si vizeaza cuantificarea participarii persoanelor private de libertate la activitati si programe de educatie, asistenta psihologica si sociala, la munca efectuata in regim de prestari servicii, activitati cu caracter gospodaresc, activitati desfasurate in regie proprie, in caz de calamitate si pe baza de voluntariat, precum si in situatii de risc.

Reprezentantii Directiei Penitenciarelor sunt convinsi ca efectul creditelor asupra detinutilor este pozitiv, fiind observata, de altfel, o crestere a numarului de persoane private de libertate care solicita sa participe la activitatile derulate pentru reintegrare sociala.

Incepand cu data de 1 noiembrie 2011 va incepe evaluarea detinutilor, in functie de numarul de credite acumulate conform fiecarei activitati desfasurate.

Acordarea recompenselor este realizata respectand cadrul legal de reglementari, insa acumularea creditelor reprezinta o conditie necesara pentru formularea propunerii de recompensare.

Persoanele private de libertate vor putea beneficia de recompense precum ridicarea sanctiunii disciplinare aplicate anterior, incredintarea unei responsabilitati, acordarea de premii, suplimentarea dreptului la pachet sau a dreptului la vizita si acordarea unei zile permisiune de iesire din penitenciar, pentru persoana privata de libertate care a fost recompensata anterior de minimum trei ori.

De asemenea, in cazul in care persoana privata de libertate primeste o sanctiune disciplinara, numarul de puncte acumulate va fi diminuat in functie de tipul abaterii savarsite.

Cele zece unitati pilot, in care este implementat Sistemul de creditare sunt: Penitenciarul Arad, Penitenciarul Craiova, Penitenciarul Iasi, Penitenciarul Oradea, Penitenciarul Bistrita, Penitenciarul Bucuresti - Jilava, Penitenciarul Timisoara, Penitenciarul Targsor, Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti si Centrul de Reeducare Gaesti.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#credit detinuti, #inchisoare credit, #puscariasi credit , #penitenciar