Generalul Stanculescu va vorbi despre Revolutie, la un festival de film

Joi, 19 Martie 2009, ora 20:27
1918 citiri
Generalul Stanculescu va vorbi despre Revolutie, la un festival de film
Foto: Romania Libera

Generalul Victor Athanasie Stanculescu va vorbi despre Revolutia din'89, in cadrul unui festival de film documentar international, in Penitenciarul Bucuresti - Jilava.

Stanculescu a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru implicarea in evenimentele de la Timisoara, din 1989.

Evenimentul va avea loc pe 23 martie, unde oameni de rand si detinuti vor viziona productia germana "Videogramele unei revolutii". Dupa film, publicul va putea asista la o dezbatere la care va lua parte si generalul Stanculescu, informeaza Antena 3.

Festivalul de Film Documentar "One World Romania" este organizat de Centrul Cultural Ceh si are ca tema drepturile omului.

"Videogramele revolutiei" este o cronica a evenimentelor petrecute la Revolutia romana din '89 si a soartei dictatorului Nicolae Ceausescu.

"Initial am dorit ca acest film sa ruleze doar pentru detinuti, sa le oferim niste povesti de viata, pentru ca am fost reticenti in a aduce public din afara, avand in vedere mediul de detentie.

Dar pentru ca cei din conducerea penitenciarelor au fost deschisi, am hotarat sa proiectam cate un documentar in Penitenciarul de Maxima Siguranta Bucuresti Rahova si Penitenciarul Bucuresti-Jilava.

La finalul proiectiei, publicul si cu detinutii vor lua parte la o dezbatere intre regizorul filmului si generalul Stanculescu, despre revolutia din 1989", a afirmat Ana Blidaru, responsabila cu mass-media din cadrul Centrului Ceh.

La proiectie vor participa 40 de detinuti si 40 de cetateni, care vor fi despartiti de un rand de scaune, din motive de siguranta.

"Generalul Stanculescu va fi adus la dezbatere din spitalul Penitenciarului Jilava, cladire separata de cea a penitenciarului propriu-zis, unde este incarcerat.

Dupa dezbatere, publicul va fi condus sa viziteze Fortul nr.13, cladire dezafectata acum, care asigura paza Bucurestiului in anii 1850 si in care erau inchisi detinutii politici si cei condamnati pe viata", a declarat Cristian Micu, ofiter la Biroul de Presa al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Dupa discutia cu generalul Stanculescu, publicul va vizita cladirea in care au fost inchisi 30 de detinuti, la Revolutie, in conditii mizere. In acelasi timp, participantii vor putea vizita si celula unde a fost incarcerat, de catre comunisti, maresalul Ion Antonescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#general Stanculescu Revolutie, #Stanculescu festival film , #penitenciar