Perchezitii in trei penitenciare din tara - s-au gasit arme albe, alcool si telefoane

Marti, 15 Martie 2011, ora 18:23
3081 citiri
Perchezitii in trei penitenciare din tara - s-au gasit arme albe, alcool si telefoane
Foto: Arhiva

Zeci de arme albe, telefoane mobile, cartele SIM sau dispozitive hands-free, dar si 26 de litri de alcool au fost gasite asupra detinutilor, in urma unei razii organizate marti in penitenciarele Jilava, Galati si Aiud, informeaza Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ANP, perchezitiile au inceput la ora 8.30 marti dimineata, fiind vizate 319 camere de detentie si 1.709 persoane private de libertate din cele trei penitenciare din tara.

In urma raziilor, au fost descoperite 62 de telefoane mobile, 22 cartele SIM, un pachetel al carui continut a fost prezumat ca fiind o substanta stupefianta, 45 de incarcatoare telefon mobil, 10 dispozitive hands-free, 26 litri alcool precum si 66 de arme albe.

Dincolo de scopul principal al exercitiului, acela de combatere a traficului de droguri si a introducerii de obiecte interzise in spatiul de detentie, Administratia Nationala a Penitenciarelor a verificat si modul de dispunere si prezentarea la exercitiul de alarmare a personalului din unitatile penitenciare, modul de organizare si actiune in diverse situatii critice, precum si alte eventuale incalcari ale normelor interne.

Verificarea modului de punere in aplicare a exercitiului de alarmare din cele trei unitati a fost realizata de catre echipe interdisciplinare desemnate special, Administratia Nationala a Penitenciarelor dispunand constant si periodic pe parcursul ultimilor doi ani si jumatate, astfel de actiuni, precizeaza ANP.

La actiunea de marti, pe langa personalul din cele trei penitenciare vizate, au participat 427 de functionari publici din penitenciarele Braila, PMT Tichilesti, Focsani, Tulcea, Gherla, Deva, Tg. Mures, Giurgiu, Colibasi, Ploiesti, Targsor, Centrul de Reeducare Minori Gaiesti, Rahova si Subunitatea de Paza si Escortare Detinuti Transferati precum si alti 129 de reprezentanti ai structurilor de cooperare din sistemul de ordine publica si siguranta nationala, respectiv 79 de jandarmi si 50 de studenti de la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, se mai arata in comunicatul ANP.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#perchezitii trei penitenciare Romania, #arme albe alcool , #penitenciar