Severin Tcaciuc se afla la Penitenciarul Botosani, in carantina

Joi, 27 August 2009, ora 18:24
1494 citiri

Severin Tcaciuc, condamnat in lipsa in Romania la sase ani de inchisoare, a fost extradat pe 21 august de autoritatile austrice si este incarcerat la Penitenciarul Botosani de miercuri.

In prezent, omul de afaceri sucevean se afla in perioada de carantina si evaluare ce ar putea dura cel mult 30 de zile, dupa care i se va stabili stabili regimul de executare, a declarat joi, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al penitenciarului, Iulian Daranga.

Tcaciuc are in Romania patru condamnari cu executare, potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Botosani.

Centrul de Informare si Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a precizat pentru NewsIn ca Severin Tcaciuc "a fost extradat de autoritatile austriece la data de 21 august 2009 si adus in Romania, de la Viena, in aceeasi zi".

"De asemenea, dupa procedurile de extradare, Tcaciuc Severin a fost depus in Penitenciarul Jilava", se arata in informarea IGPR.

Severin Tcaciuc a fost retinut in Austria, in vederea extradarii, in 12 august, pe numele sau fiind emise trei mandate de executare a pedepsei pentru insulta, furt si pentru agresarea unui politist aflat in exercitiul functiunii.

Tcaciuc a parasit Romania in 28 februarie 2003, prin Vama Bors, cu aproximativ trei ore inainte ca politistii suceveni sa transmita solicitarea de interzicere a iesirii din tara.

Cine este Severin Tcaciuc?

Dat in urmarire internationala, Tcaciuc a fost capturat dupa aproape doi ani, in noiembrie 2004, in Austria, tara unde acesta a depus o cerere de azil politic. Ministerul Federal al Justitiei din Austria a anuntat ca Severin Tcaciuc a fost arestat provizoriu, in 16 noiembrie 2004, in vederea extradarii in Romania.

In aceeasi luna, insa, autoritatile judiciare austriece l-au pus in libertate pe omul de afaceri sucevean, sub supraveghere, considerand ca nu reprezinta un pericol public.

In cursul lunii decembrie 2004, autoritatile romane au transmis celor austriece trei cereri de pentru extradarea lui Tcaciuc. In 6 decembrie 2004, Ministerul Justitiei a transmis o a doua cerere de extradare a lui Severin Tcaciuc, solicitarea fiind formulata de Curtea de Apel Cluj, pentru executarea unei alte pedepse de doi ani inchisoare, pentru ultraj.

Tcaciuc, acuzat ca a batut si amenintat un politist din Suceava, a fost condamnat in 2003 de Judecatoria Bistrita, iar sentinta si a ramas definitiva printr-o decizie penala din 2004 a Curtii de Apel Cluj.

Cea de-a treia cerere de extradare, trimisa la mijlocul lunii decembrie 2004, a fost formulata de Curtea de Apel Suceava, in vederea executarii de catre Severin Tcaciuc a unei pedepse de doi ani si sase luni de inchisoare, pentru evaziune fiscala. Pedeapsa, aplicata de magistratii Judecatoriei Suceava, a ramas definitiva printr-o decizie a Curtii de Apel Targu Mures.

Ministerul Justitiei a mai transmis autoritatilor austriece, in 2005, o alta cerere de extradare a lui Tcaciuc Severin, pentru a-l incarcera pe omul de afaceri, condamnat de patru ori la inchisoare, in Romania, pentru ultraj, furt calificat si alte infractiuni de evaziune fiscala.

Ultima cerere de extradare a lui Severin Tcaciuc dateaza din 7 iunie 2006 si a fost transmisa de Ministerul Justitiei in baza solicitarii Curtii de Apel Targu Mures, privind un dosar in care suceveanul este acuzat de evaziune fiscala si instigare la evaziune fiscala.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Severin Tcaciuc incarcerat Botosani, #Tcaciuc extradat Romania , #penitenciar