Un detinut a protestat pe acoperisul Penitenciarului Dr. Tr. Severin

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 23:12
2094 citiri
Un detinut a protestat pe acoperisul Penitenciarului Dr. Tr. Severin
Foto:editie.ro

Un detinut de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin a protestat, duminica, pe acoperisul cladirii, fata de o sanctiune disciplinara care i-a fost aplicata in urma unei altercatii cu colegii de celula.

In urma acestei sanctiuni disciplinare, detinutul Florin Tranca urma sa fie transferat de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin - sectia externa Vinjulet (unde era incadrat la regim semideschis) la Penitenciarul de Maxima Siguranta de la Craiova.

Florin Tranca, in varsta de 33 de ani, de etnie rroma, din Craiova, este condamnat 15 ani pentru omor si in cursul anului 2013 urma sa intre in comisia de liberare conditionata.

Detinutul avea asupra lui o lingurita ascutita, cu care a amenintat cadrele penitenciarului. Dupa circa o ora si jumatate, o echipa de interventie a reusit sa-l dea jos pe barbat de pe acoperis.

"Astazi, 8 aprilie, o persoana privata de libertate, condamnata 15 ani pentru infractiunea de omor, a gasit de cuviinta ca trebuie sa protesteze fata de un raport de incident si de o sanctiune disciplinara pentru atitudine necuviincioasa si amenintari la adresa altor detinuti, prin a se urca pe cladirea penitenciarului. S-a negociat cu el, a coborat, regreta fapta, acum este la declaratii.

A stat pe acoperis circa o ora si jumatate. Este foarte greu de ajuns pe acoperis, este sarma ghimpata, o sarma speciala cu lame, chiar nu imi dau seama cum a ajuns, se vede ca este zgaraiat. El avea si o lingurita ascutita, pentru a ameninta cadrele, dar in final a dat-o de buna voie si nu a pus probleme ca grupa de interventie sa intervina.

Motivul protestului a fost acela ca a fost sanctionat disciplinar si ca acea sanctiune ar fi fost pe nedrept aplicata, desi el a avut cai de atac la judecatorul delegat si acolo s-a demonstrat ca nu a avut dreptate", a precizat Petrisor Ridichie, directorul adjunct al Penitenciaiului Drobeta Turnu Severin.

Acesta a mai spus ca este a treia abatere disciplinara a detinutului de-a lungul executarii pedepsei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#detinut protest penitenciar Drobeta, #protest detinut acoperis penitenciar , #penitenciar