Vizitele la inchisoare vor fi programate la telefon sau via email (Video)

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 15:01
19369 citiri
Vizitele la inchisoare vor fi programate la telefon sau via email (Video)
Foto: CobSherriff

Vizitele la detinuti vor trebui programate, incepand din noiembrie, la telefon, prin e-mail sau direct la penitenciare, anunta Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Administratia Nationala a Penitenciarelor va implementa, pana in luna noiembrie, un sistem de programare prin telefon, email sau direct la sediul penitenciarului a vizitelor la care au dreptul detinutii, pentru cresterea timpului destinat vizitelor, informeaza ANP.

Sistemul de programare a vizitelor urmeaza sa fie implementat pentru a creste timpul destinat acordarii dreptului la vizita, dar si pentru a se reduce timpul de asteptare al vizitatorilor.

Astfel, daca pana in prezent vizitatorii se prezentau la sediul penitenciarelor pentru a isi vizita rudele, in baza unei planificari care se realiza, de regula, in ordine alfabetica, pe viitor, programarea vizitelor se va face telefonic, prin email sau direct la sediul penitenciarului.

Programarea vizitelor, in ordinea cronologica a solicitarilor

La fixarea datei de efectuare a vizitei, solicitantul va trebui sa comunice datele sale personale, precum si un numar de telefon la care poate fi contactat in cazul in care vizita nu va putea avea loc la data programata initial.

De asemenea, programarea vizitei se va face in ordinea cronologica a primirii solicitarilor, in limita numarului maxim de persoane private de libertate care pot fi vizitate in ziua respectiva.

Totodata, vizitatorii trebuie sa aiba acordul detinutului pe care doresc sa il vada, in cazul sotiei si al rudelor de pana la gradul 4, dar si al directorului penitenciarului, in cazul concubinilor, a copiilor si a altor persoane. Mai mult, acestea nu trebuie sa fie pe lista persoanelor carora li s-a interzis accesul in penitenciar.

Detinutii pot fi vizitati de maxim doua persoane in acelasi timp

Conditiile privind acordarea dreptului la vizita prevad ca detinutii pot fi vizitati in acelasi timp de maxim doua persoane cu varsta de peste 14 ani, care pot fi insotite de cel mult doi copii mai mici de 14 ani. De asemenea, detinutii pot beneficia de cel mult o vizita pe zi.

Pe de alta parte, programarea la vizita nu va fi facuta in cazul in care detinutul a benficiat deja de toate vizitele la care avea dreptul in luna respectiva sau daca a fost sanctionat cu interzicerea dreptului la vizite. Mai mult, detinutii internati in spital nu pot fi vizitati si nici cei care trebuie prezentati instantelor de judecata sau parchetelor.

Potrivit ANP, programarea vizitelor a fost experimentata in penitenciarele Braila, Focsani si Slobozia, iar incepand cu 1 august, va fi aplicata in penitenciarele Targu Jiu, Satu Mare, Vaslui, Bistrita, Deva, Drobeta Turnu Severin, Ploiesti, Baia Mare si Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti.

De asemenea, pana in luna noiembrie se doreste implementarea programului in toate penitenciarele din tara. Detinutii vor fi informati in legatura cu modificarea sistemului de programare a vizitelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#vizite detinuti, #programare vizite detinuti, #vizite penitenciare programare , #penitenciar