Ancheta la manastire: Maicuta suspectata de spalare de bani

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 09:32
7046 citiri
Ancheta la manastire: Maicuta suspectata de spalare de bani
Foto: Arhiva

23 de perchezitii au loc, joi dimineata, in sapte judete ale tarii, la mai multe persoane suspectate de spalare de bani proveniti din evaziune fiscala, prejudiciul total fiind evaluat la aproape un milion de lei.

Astfel, politistii de la Crima Organizata si procurorii DIICOT efectueaza noua perchezitii la Targu-Mures, doua la Reghin, una la Iernut, doua la Brasov, una la Cluj Napoca, doua la Oradea, doua la Iasi, una la Vaslui si trei la Bacau, punand in executare 17 mandate de aducere emise pe numele mai multor suspecti, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Suspectii si-au inceput activitatea infractionala in urma cu doi ani si ar fi actionat cu ajutorul unei maicute, care avea acces la documente bisericesti si drept de semnatura in numele lacasului de cult. Anchetatorii au intrat pe fir in luna iunie a anului trecut.

"In fapt, incepand cu 19 octombrie 2010 si pana in prezent, in contul bancar al unei institutii de cult au fost efectuate mai multe viramente bancare, cu titlul 'sponsorizare', in suma totala de 914.000 lei. Banii proveneau din contul bancar al unei societati comerciale din Brasov si erau virati mai departe in contul mai multor persoane fizice, identificate ca fiind angajati ai societatii comerciale in cauza.

Suma totala virata in conturile angajatilor fiind de 781.895 lei.

Astfel, in urma cercetarilor efectuate pana in acest moment, s-a stabilit ca respectivul cont bancar a fost folosit, in perioada de referinta, doar pentru incasarea sumelor primite din contul societatii comerciale cu titlul 'sponsorizare' si distribuirea acestor sume catre diferite persoane fizice", se arata in documentul citat.

Banii, pentru ceara si lemn de iconostas

Cei 17 angajati au incasat in conturile bancare personale, cu titlul 'achizitie tabla', 'cherestea', 'cv. tabla', 'cv. rasaduri', 'cv. ceara', 'cv. muguri de pin', 'rasina', 'lemn iconostas' diferite sume de bani, direct din contul bancar al institutiei de cult.

Prejudiciul fiscal este de 292.480 lei, impozit pe profit si impozit pe dividende.

La final, cand banii s-au intors in posesia lor, cei 17 angajati ai societatii comerciale au ridicat, in total, din conturi 781.895 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#perchezitii manastire maicuta evaziune, #perchezitii spalare bani evaziune, #spalare bani lacas cult, #donatii manastire evaziune fiscala , #perchezitii