Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi si Directia de Drumuri UPDATE

Marti, 16 Mai 2017, ora 10:44
4789 citiri
Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi si Directia de Drumuri UPDATE
Foto: Facebook/Consiliului Judetean Iasi

Procurorii DNA fac perchezitii, marti dimineata, la sediul Consiliului Judetean (CJ) Iasi si la directia de drumuri judetene.

Presedintele CJ, Maricel Popa, a declarat pentru News.ro ca ancheta ar viza modul in care au fost facute lucrarile de asfaltare la drumul judetean Gropnita-Movileni, in cazul caruia ar fi fost facuta o plangere a CJ la DNA, in toamna anului trecut.

De asemenea, ar fi verificat si contractul pentru refacerea drumului Iasi-Tibanesti.

Maricel Popa a spus ca aceste contracte au fost incheiate de vechea conducere a Directiei de Administrare a Drumurilor Judetene, al carei director, Daniel Minciuna, a murit acum doua luni.

Seful CJ Iasi a mai sustinut ca anchetatorii au cerut si documente legate de atribuirea lucrarilor de deszapezire pentru perioada 2016-2017.

Maricel Popa, care este presedinte al filialei judetene a PSD Iasi, se afla la conducerea CJ Iasi din iunie 2016.

UPDATE 10:44 - Intr-un comunicat de presa al DNA se precizeaza ca perchezitiile au loc intr-o cauza penala ce vizeaza "suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2016-2017".

"Sunt efectuate perchezitii domiciliare in 15 locatii, situate in judetele Iasi si Suceava, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale", se arata in comunicatul DNA.

Mai multe informatii au fost oferite de Biroul de Presa al Consiliului Judetean Iasi.

"Este vorba se suspiciuni privind contractul incheiat intre DJADP si SC Con Ted Company cu privire la lucrari de intretinere a DJ 248, precum si la lucrarile de deszapezire pentru iarna 2016-2017 si licitatiile organizate cu privire la atribuirea contractului de deszapezire si subcontractari, precum si corespondenta dintre DJADP si aceasta firma.

In luna octombrie, presedintele CJ a dispus efectuarea unui audit privind contractele incheiate cu aceasta firma, intrucat in urma unor deplasari in teritoriu a observat deficiente in derularea contractului, motiv pentru care a facut o sesizare la autoritatile competente. Ca urmare a acestor sesizari se desfasoara aceste perchezitii", a declarat Eliza Chirica, reprezentant al Biroului de Presa CJ Iasi, citat de Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#perchezitii DNA CJ Iasi , #perchezitii