Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Timis si 17 primarii - Seful CJ, Titu Bojin, ridicat de acasa

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 08:05
6172 citiri
Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Timis si 17 primarii - Seful CJ, Titu Bojin, ridicat de acasa
Foto: deBANAT.ro

Procurorii DNA au descins miercuri dimineata la Consiliul Judetean Timis, Directia Apelor Banat si la sediul a 17 primarii din judet, pentru a efectua perchezitii intr-un caz de coruptie.

Potrivit televiziunilor de stiri, anchetatorii DNA si ofiteri ai Jandarmeriei cauta documente la sediul CJ Timis, dar si la locuinta lui Titu Bojin (PSD), seful institutiei.

Persoanele vizate de ancheta vor fi audiate la sediul DNA Timis, dar si la Bucuresti.

Potrivit presei locale, seful CJ Timis a fost ridicat de DNA de acasa (din comuna Remetea Mare) si dus la sediul Palatului Administrativ pentru perchezitiile efectuate in dosar. La intrarea in sediul CJ, Titu Bojin a declarat ca nu stie ce vizeaza ancheta.

Digi 24 sustine ca in ancheta ar fi vizati si mai multi edili ai primariilor din judet (printre care Otelec si Birda) si ca exista suspiciuni de coruptie privind acordarea de fonduri europene.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Titu Bojin este suspectat de luare de mita, iar ancheta vizeaza contracte de achizitii atribuite ilegal de Consiliul Judetean Timis.

Prin lege, seful CJ este cel care solicita fonduri pentru primariile din judet, de la Ministerul Dezvoltarii, iar apoi, in baza cererilor venite de la primari, se distribuie banii.

Finantarea echipei FC Poli Timisoara, sub lupa DNA - ancheta la Primarie

Presa locala a scris recent despre solicitari DNA adresate CJ Timis, privind finantarile pentru Poli Timisoara sau in diverse proiecte cu fonduri europene.

In 10 octombie, presedintele CJ Timis, Titu Bojin, a fost audiat la Parchetul General intr-un dosar de evaziune fiscala privind mai multe contracte semnate intre Directia Apele Romane Banat si o firma care a apartinut sotiei si fiului acestuia.

Titu Bojin a fost directorul Directiei Apelor Romane Banat in perioada 2001- 2011, acum este seful CJ Timis si liderul judetean al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#perchezitii DNA CJ Timis , #perchezitii
Comentarii
Poza Tome
Tome
rank 5
Daca ii termina de saltat pe acesti .."presedinti " de provincie ...
Poza Nikk
Nikk
rank 2
Sarbatori fericite !