Perchezitii in patru judete la firme de fier vechi: evaziune de peste un milion de euro

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 09:14
2523 citiri
Perchezitii in patru judete la firme de fier vechi: evaziune de peste un milion de euro
Foto: Facebook/DIAS MASCATI

Politistii efectueaza joi 19 perchezitii in judetele Timis, Alba, Valcea si Mehedinti la persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, precum si la sediile firmelor administrate de acestea, specializate in achizitia si livrarea de materiale feroase si neferoase, care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013 - 2015, 12 persoane, in calitate de reprezentanti legali la patru societati comerciale cu sedii declarate in judetul Timis, s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale. Ei ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia si livrarea de materiale feroase si neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit", informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Ulterior, prin intermediul societatilor controlate au fost supuse procesului de spalare a banilor toate aceste sume, prin diferite operatiuni sau tranzactii financiare.

Potrivit comunicatului, cei in cauza ar fi facut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de catre persoane interpuse, in calitate de imputerniciti, pe conturile bancare. De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate in conturile bancare ale societatilor, fiind astfel disimulata adevarata natura a provenientei si circulatiei banilor.

Actiunea de joi este coordonata de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IGPR si se desfasoara in cadrul a doua dosare penale aflate in instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din IPJ Timis.

La actiune participa 17 luptatori de interventie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, precum si jandarmi. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#perchezitii fier vechi, #perchezitii evaziune fier vechi , #perchezitii