Perchezitii intr-un caz de retete false: Zeci de medici si farmacisti, dusi la audieri (Video)

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 09:22
4286 citiri
Perchezitii intr-un caz de retete false: Zeci de medici si farmacisti, dusi la audieri (Video)

Mai multe descinderi au loc, vineri dimineata, in judetele Sibiu, Timis, Alba si Hunedoara, zeci de medici si farmacisti suspectati ca ar fi emis si eliberat retete false decontate de Casa de Asigurari de Sanatate urmand a fi dusi la audieri.

Printre locurile vizate de cele 16 perchezitii ale politistilor de la Crima Organizata si procurorii DIICOT se numara si patru farmacii si doua cabinete medicale, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Conform IGPR, intre ianuarie 2010 si martie 2012, doi medici de la un spital hunedorean au completat retete false pe numele a catorva sute de bolnavi, dupa care au predat retetele catre trei societati comerciale din Hunedoara si Deva care detineau farmacii. Retetele au fost decontate, ulterior, de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Hunedoara, incasandu-se, prin inselaciune, importante sume de bani, prejudiciul total depasesind 11 milioane de lei.

"In baza intelegerii, medicii primeau de la reprezentantii farmaciilor banii, in functie de numarul medicamentelor prescrise, ce urmau sa fie decontate. Membrii gruparii infractionale au disimulat provenienta unei parti din sumele provenite din inselaciune, prin inregistrarea acestora ca imprumuturi din partea asociatilor firmelor detinute.

Pe langa activitatile de falsificare a retetelor si inducerea in eroare a reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Hunedoara, administratorii celor trei farmacii au inregistrat in evidentele contabile facturi din care rezulta aprovizionarea cu medicamentele prescrise in mod fals si decontate. Emitentele acestor inscrisuri, de asemenea false, erau alte societati comerciale infiintate in acest scop (firme fantoma), care, ulterior, au fost instrainate unor cetateni din judetul Iasi, acestia fiind de acord sa semneze actele de cesionare in schimbul primirii unor sume modice.

De asemenea, din cercetari a reiesit ca administratorii au mai inregistrat in contabilitatea farmaciilor si alte cheltuieli fictive, tot in baza unor facturi fiscale emise de firmele folosite in acest scop, reprezentand diverse prestari servicii neefectuate in realitate si achizitionari nereale de bunuri. Astfel, si-au insusit sumele inscrise ca si contravaloare a acestor prestatii si achizitii, sustragandu-se totodata, de la plata TVA catre bugetul consolidat al statului", se arata in comunicatul IGPR.

Unul dintre medici, avertizat de o grefiera ca este ascultat

Suspectii au modificat de mai multe ori actele de gestiune, pentru a scapa de controalele organelor financiar-contabile. Totodata, acestia au intocmit acte fictive pentru a arata ca au distrus mai multe cantitati de medicamente ce nu au fost gasite pe stoc cu ocazia controlului.

In vreme ce ancheta era in plina desfasurare, unul dintre medici a fost informat de o grefiera de la Tribunalul Hunedoara si de sotul acesteia in legatura cu interceptarile si inregistrarile telefonice la care erau supusi membrii gruparii.

In cadrul aceleiasi anchete, o persoana este cerectata pentru sprijinirea grupului infractional, fiind suspectata ca a primit intre 10.000 si 15.000 de euro de la un membru al gruparii, dupa ce i-a spus ca are cunostinte la conducerea Garzii Financiare si ca poate influenta rezultatul verificarilor.

"Prejudiciul creat de catre membrii gruparii infractionale, stabilit pana in prezent, este de aproximativ 3.000.000 de lei (1.300.000 - inselaciune la casa de asigurari de sanatate; 1.400.000 lei - delapidare; 140.000 lei spalare de bani etc.). Cercetarile vor fi extinse si cu privire la alte persoane si societati comerciale implicate, existand indicii ca prejudiciul total depaseste 11.000.000 de lei", au precizat reprezentantii Politiei Romane.

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#perchezitii cabinete farmacii, #medici farmacisti dusi audieri, #medici farmacisti retete false , #perchezitii